A világ legrangosabb szállodaipari egyeteme változtat oktatási modelljén

128 év után az École hôtelière de Lausanne, a világ legrégebbi és legrangosabb vendéglátóipari iskolája újraértelmezi oktatási modelljét. Az első, szimbolikus lépés a névváltoztatás ,"EHL Vendéglátó Üzleti Iskolára.”  

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hallgatók ezentúl  innovatív megközelítéseken keresztül sajátíthatnak el készségeket, például szimulációs játékokkal vagy menedzsmenttechnikák gyakorlásával, adja hírül a euronews.com portál.

Az intézmény vendéglátóiparban betöltött vezető szerepe inspirációs forrás a különböző üzleti környezetekben sikeresen teljesíteni képes menedzserek képzéséhez.

 

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a svájci szállodaipar értékeit más területekre is exportáljuk: a luxusszektorba, a bankszektorba, a biztosítási szektorba - ahol mindig kapcsolatban állunk az ügyféllel", mondta Michel Rochat, az EHL Csoport vezérigazgatója.

A svájci magánegyetem a személyközpontúbb megközelítésre összpontosít. A csoport vezérigazgatója szerint az, hogy lehetővé teszi a hallgatók számára önnön kreativitásuk kibontakoztatását, arra tanítja őket, hogy gondoskodó vezetőkké váljanak.

"Ma az oktatás területén inkább az eredményekhez ragaszkodunk. Pedig az érték, az emberi értékek elengedhetetlenül fontosak. És ha ez, az érték megvan, akkor az eredmények automatikusan jönnek", magyarázta Michel Rochat.

Az intézetben végzett diákok csaknem fele jelenleg nem a szállodaiparban dolgozik. Ez pedig ugyancsak azt bizonyítja, hogy a nemzetközi toborzók értékelik a lausanne-i iskolában megszerzett készségeket.

"A mi oktatási filozófiánk az, hogy tenni kell azért, hogy vezetővé, menedzserré válj. Hogy a diákjaink élethosszig tartó tanulással foglalkozó szakemberekké váljanak. Mert ez nem fejeződik be 23 éves korban, egy alapképzéssel. Ezeket a készségeket tovább kell fejleszteni - mi is erre fókuszálunk", nyilatkozta Inès Blal, az EHL Hospitality Business School dékánja.

Forrás: Euronews


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.