hirdetés

Elkészült a Párisi Udvar Hotel Budapest

Négy és fél év folyamatos felújítás után végre elkészült Budapest egyik legkülönlegesebb szállodája, a Párisi Udvar Hotel Budapest, ami az üzemeltető tervei szerint a főváros három legjobb szállodájának egyike lesz.

hirdetés

A Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest egyik legismertebb, Európában is egyedülálló épülete, amelynek teljes felújítására öt évvel ezelőtt vállalkozott a Párizs Property Kft. A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott.

fotó: Bódis Krisztián

A 110 szobás butikhotel a amerikai Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához csatlakozik, mely a szállodaiparban világszerte egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal varázsolja el a magyar és nemzetközi vendégeket, Budapest szívében. A szobák közül 18 lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legfelső szinten elhelyezkedő, 130 és 290 m2 alapterületű, tágas terekkel rendelkező Budapest és Paris rezidenciák teraszain az alábbi kilátás élvezhető:

Kilátás a lakosztály teraszáról fotó: Kottász Adél

Kilátás a lakosztály teraszáról fotó: Kottász Adél

A főváros egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, „Passage des Panoramas” által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt, 32 üzlettel. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált székházát, ez az étterem méhecske motívumában köszön vissza, hiszen a méh a gazdagság, termékenység szimbóluma. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és luxfer-prizma kristálykupolával. Az étterem a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel. A bárban este kézműves koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek. 

fotó: Bódis Krisztián

A házban található Zafír Spa kínálatában infravörös kabin, gőzkabin, finn szauna, jégkút, hidromasszázs, test- és arckezelések, körömápolás és szépészeti szolgáltatások szerepelnek. A pezsgőfürdő ugyan elég apró egy 110 szobás hotelhez képest, de aki fürdőélményért érkezik, az innen könnyen elérheti a közeli Gellért Fürdőt.

pezsgőfürdő, fotó: Kottász Adél

A sportolni vágyók 24 órában látogathatják a szálloda -szintén nem túl nagy- fitnesz termét.

edzőterem, fotó: Kottász Adél

Négy különböző, összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferencia területtel rendelkezik, melyek 160 fő befogadására alkalmasak. 

fotó: Kottász Adél

„A Párizs Property Kft. és a Mellow Mood Hotels várakozásokkal telve csatlakozott a régióban az elsők között a Hyatt csoport márkájához. Egyben büszkeséggel tölt el bennünket, hogy visszaadhatjuk Budapestnek ezt a nevezetességét, amely építészetileg lenyűgöző, gazdag történelme pedig minden modern utazónak maradandó élményt nyújt.” – mondta Zuhair Awad és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai.

A megnyitást követően a passzázs továbbra is bárki számára megtekinthető és átjárható. A kényelmes működés érdekében az egykori üzletek helyett a Párisi Passage Café & Brasserie étterem és kávézó kapott itt helyet. Az üzletek az utcafrontról, a Ferenciek tere felől érhetők el, melyek széles vásárlói kört céloznak a legkisebbektől a legnagyobbakig, végső kialakításuk pedig jelenleg is zajlik.

További képeket ide kattintva tekinthet meg.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk