hirdetés

Év elején még féltek, végül csúcsévet zárt a Corvin Hotel Budapest

A 9. kerületi kombóhotel partnertalálkozóján jártunk, ahol megtudtuk, az igazgatónő, Budea Ildikó hamarosan szabadúszóként, de leginkább szakmai mentorként folytatja pályafutását.

hirdetés

Budea Ildikó elárulta, 2018-ban nagyon félt az előttük álló évtől. Úgy képzelte, a piacra kerülő sok új hotel behozhatatlan versenyhátrányba hozza a 9. kerületben található házukat. Az élet azonban felülírta az aggodalmakat és minden elképzelést túlszárnyalóan sikeres évet zártak decmberben: saját eredményeikhez és a környező szállodákhoz képest is nagy léptékű emelkedést realizáltak. 2018-ban 45 000 vendégéjszakájuk,  2019-ben pedig már 46 800 vendégéjszakájuk volt. A Corvinban a január és a február hagyományosan gyengébb hónapok, idén azonban számukra is meglepően erősen indult az év, míg az V., VI., VII. kerület házai inkább panaszkodnak, és a gyenge évkezdést többen a koronavírusnak tulajdonítják.

Budea Ildikó arra is rámutatott, hogy a munkaerőhiány csak részben érinti a Corvint. Az elmúlt 20-22 év távlatában is sok stabil munkaerő dolgozik náluk. Törzsvendégeik száma folyamatosan nő. Mostani sikerük záloga az is, hogy öt évvel ezelőtt közös tulajdonba került az egymás mellett lévő két hotel, a 44 szobás háromcsillagos Sissi és a 42 szobás négycsillagos Corvin, amelyeket összenyitva az Eger Park után hazánk egyik első kombóhotelét hozták létre. Sőt, a ház 3 az 1-ben szálloda, hiszen az utca túloldalán működik a hosszútávú tartózkodásra kialakított, 5 apartmant magában foglaló Corvin Residence is. A három egység közösen osztozik a recepción, reggeliztetőn és az összesen 160 főt befogadó három rendezvényhelyszínen. A hotelkemplexum egyébként kitelepülést is vállal, más rendezvények cateringjéről gondoskodva.

A kombóhotel tudatos koncepciójával új piacokat tudtak megszólítani, új vendégkör jelent meg, így árakban és elvárásokban is többféle igénynek tudnak megfelelni. A több lábon állás pedig meghozta a gyümölcsét. A szakember örömmel jelentette be, hogy a napokban kapták meg második alkalommal, újabb három évre a Hotelstars nemzetközi védjegyet, amely valódi minőséget takar. A bíráló bizottság hangsúlyozta, hogy a házakban az elmúlt három évben emelkedett a színvonal. Budea Ildikó szerint tavaly azért is sikerült a versenytársakhoz képest is nagyobbat hasítani a piaci tortából, mert gyorsan és rugalmasan adnak választ partnereik ajánlatkérésére. Jót tett az is, hogy tavaly némi ráncfelvarráson esett át a Sissi szárny.

A szállodakomplexum egyébként az ITH Hungary Cégcsoport egyik tagja. A vállalatnak van még egy háromcsillagos wellness szállodája Bakonybélben a Hotel Bakony, amely ugyancsak szépen muzsikált tavaly, egy kis panzója Ausztriában, valamint egy beutaztató irodája, a Kult-Turist. A cégcsoport jelenleg különböző üzletágai webolalainak megújításán tevékenykedik.

A szállodavezető beszédében zárásként elmondta, február 12-től átadja a stafétát a szálloda vezetésében Borsos Éva kolléganőjének, aki 20 éve dolgozik a cégnél. Volt már korábban a hotel vezetője és a Kult-Turistot igazgatta.

Virágh Antal, a szállodavezető-helyettes szabadidejében menhelyről kimenekített kutyák elhelyezésével, képzésével foglalkozik és az esemény programjaként rövid érzékenyítő bemutatót nyújtott társaival, Charlie és Emily kutyájával a partnerparti résztvevőinek. Értékes nyereményeket: többnapos szállodai tartózkodásokat is sorsoltak az összejövetelen és Hársfai Adolf séf remekeit is megkóstolhatták a partnerek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk