Év elején még féltek, végül csúcsévet zárt a Corvin Hotel Budapest

A 9. kerületi kombóhotel partnertalálkozóján jártunk, ahol megtudtuk, az igazgatónő, Budea Ildikó hamarosan szabadúszóként, de leginkább szakmai mentorként folytatja pályafutását.

Budea Ildikó elárulta, 2018-ban nagyon félt az előttük álló évtől. Úgy képzelte, a piacra kerülő sok új hotel behozhatatlan versenyhátrányba hozza a 9. kerületben található házukat. Az élet azonban felülírta az aggodalmakat és minden elképzelést túlszárnyalóan sikeres évet zártak decmberben: saját eredményeikhez és a környező szállodákhoz képest is nagy léptékű emelkedést realizáltak. 2018-ban 45 000 vendégéjszakájuk,  2019-ben pedig már 46 800 vendégéjszakájuk volt. A Corvinban a január és a február hagyományosan gyengébb hónapok, idén azonban számukra is meglepően erősen indult az év, míg az V., VI., VII. kerület házai inkább panaszkodnak, és a gyenge évkezdést többen a koronavírusnak tulajdonítják.

Budea Ildikó arra is rámutatott, hogy a munkaerőhiány csak részben érinti a Corvint. Az elmúlt 20-22 év távlatában is sok stabil munkaerő dolgozik náluk. Törzsvendégeik száma folyamatosan nő. Mostani sikerük záloga az is, hogy öt évvel ezelőtt közös tulajdonba került az egymás mellett lévő két hotel, a 44 szobás háromcsillagos Sissi és a 42 szobás négycsillagos Corvin, amelyeket összenyitva az Eger Park után hazánk egyik első kombóhotelét hozták létre. Sőt, a ház 3 az 1-ben szálloda, hiszen az utca túloldalán működik a hosszútávú tartózkodásra kialakított, 5 apartmant magában foglaló Corvin Residence is. A három egység közösen osztozik a recepción, reggeliztetőn és az összesen 160 főt befogadó három rendezvényhelyszínen. A hotelkemplexum egyébként kitelepülést is vállal, más rendezvények cateringjéről gondoskodva.

A kombóhotel tudatos koncepciójával új piacokat tudtak megszólítani, új vendégkör jelent meg, így árakban és elvárásokban is többféle igénynek tudnak megfelelni. A több lábon állás pedig meghozta a gyümölcsét. A szakember örömmel jelentette be, hogy a napokban kapták meg második alkalommal, újabb három évre a Hotelstars nemzetközi védjegyet, amely valódi minőséget takar. A bíráló bizottság hangsúlyozta, hogy a házakban az elmúlt három évben emelkedett a színvonal. Budea Ildikó szerint tavaly azért is sikerült a versenytársakhoz képest is nagyobbat hasítani a piaci tortából, mert gyorsan és rugalmasan adnak választ partnereik ajánlatkérésére. Jót tett az is, hogy tavaly némi ráncfelvarráson esett át a Sissi szárny.

A szállodakomplexum egyébként az ITH Hungary Cégcsoport egyik tagja. A vállalatnak van még egy háromcsillagos wellness szállodája Bakonybélben a Hotel Bakony, amely ugyancsak szépen muzsikált tavaly, egy kis panzója Ausztriában, valamint egy beutaztató irodája, a Kult-Turist. A cégcsoport jelenleg különböző üzletágai webolalainak megújításán tevékenykedik.

A szállodavezető beszédében zárásként elmondta, február 12-től átadja a stafétát a szálloda vezetésében Borsos Éva kolléganőjének, aki 20 éve dolgozik a cégnél. Volt már korábban a hotel vezetője és a Kult-Turistot igazgatta.

Virágh Antal, a szállodavezető-helyettes szabadidejében menhelyről kimenekített kutyák elhelyezésével, képzésével foglalkozik és az esemény programjaként rövid érzékenyítő bemutatót nyújtott társaival, Charlie és Emily kutyájával a partnerparti résztvevőinek. Értékes nyereményeket: többnapos szállodai tartózkodásokat is sorsoltak az összejövetelen és Hársfai Adolf séf remekeit is megkóstolhatták a partnerek.

Forrás: Turizmus Online


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.