hirdetés

Hotelként folytatja az egykori Honecker-villa

A jelek szerint egy holland szállodahálózaté lesz a néhai keletnémet államelnök és kommunista pártvezető, Erich Honecker minden luxussal felszerelt nyaralója, ahol valaha gyakori vendég volt az akkori szovjet, bolgár és román államfő is. A Berlintől mintegy 150 kilométerre, északra fekvő rezidencia közel 3,5 millió euróért cserél gazdát - tudósította az InfoRádiót Vincze András Németországból.

hirdetés

A kommunizmus bukása után az immár őrizetlenül hagyott titkos objektumot átmenetileg újságírók és fényképészek látogatták, hogy személyesen győződjenek meg arról, milyen luxusban éltek az állampárt vezetői. Álmélkodással tapasztalták a kispolgári ízlés és a fényűző luxus mesteri keverékét.

A Berlintől északra fekvő Drewitz-tó partján épült óriási nyaralót Erich Honecker 70. születésnapjára kapta a hírhedt Stasi mindenható urától, Erich Mielkétől. A 14 hektáros parkkal övezett, nádfedéllel borított épület környékén vadászott Honecker a testvéri államok vezetőivel, így Leonyid Brezsnyev szovjet, Nicolae Ceausescu román, valamint Todor Zsivkov bolgár pártfőtitkárral. Kádár Jánost viszont nemigen hívták vadászni.

Szinte magától értetődik, hogy a titkos objektumként kezelt terület biztonságáról az NDK belügyi szerveinek különleges alakulata gondoskodott.

A nyaralót Honecker és családja 1989-ben használta utoljára. A rendszerváltást követően a pártvezető Moszkvába menekült, majd miután kiadták a német hatóságoknak, kiderült róla, hogy májrákja van, ezért megkímélték a büntetőeljárás lefolytatásától, és lehetővé tették számára, hogy a feleségével együtt lánya és veje Chilében élő családjához utazhasson. (InfoRádió)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk