hirdetés

Ismét berobbanó szállodai boom Magyarországon

Közel kétezer új szállodai szoba kerül a budapesti és vidéki piacra a következő két-három évben. Új szállodamárkákat is hoznak a nagy nemzetközi láncok Magyarországra, közben magyar befektetők sorra veszik a mediterrán hoteleket.

 

hirdetés

A legközelebbi itthoni nyitás a Marriott üzemeltetésében lesz: novemberben adják át a magyar tulajdonú BDPST Zrt. Dorothea nevű komplexumát a Vörösmarty tér sarkán. Az amerikai óriáscég, a Marriott a Balatonnál is bővíti a felső kategóriás kínálatot, a 102 szobás Le Méridient várhatóan 2025-ben adják át Balatonfüreden. Budapestre jön még egy új márkája is, a Moxy, abban 280 szoba lesz, és szintén két év múlva szeretnék átadni.

2023 utolsó negyedévében nyílik a Hotel Dorothea, amelynek belső designmegoldásai egyedülállóak leszneka hazai szállodapiacon /Forrás: mfor.hu / Mester Nándor
2023 utolsó negyedévében nyílik a Hotel Dorothea, amelynek belső designmegoldásai egyedülállóak leszneka hazai szállodapiacon /Forrás: mfor.hu / Mester Nándor
 

A Marriott 105 szobás Sheratonja idén nyár óta fogad vendégeket a török szállodai befektető, Adnan Polat angyalföldi ingatlanfejlesztésének (Duna Pearl) köszönhetően. A török üzletember másik óriás projektje, a volt Közvágóhíd helyén épülő komplexum (City Pearl) is befogad egy nagyobb üzleti szállodát, ott még nincs megállapodás az üzemeltetőről.

Hotel Dorothea, vendégtér / Forrás: Market Zrt
Hotel Dorothea, vendégtér / Forrás: Market Zrt

Még idén, az év utolsó heteiben vehetik birtokba a vendégek a Wing által fejlesztett Liberty tömbön belül az ibis és a Tribe hoteleket, amelyek az Accor Csoport márkái. A francia gyökerű globális vállalat egyre több vidéki helyszínen lát üzleti fantáziát. Tavaly nyáron Debrecenben vágták át a szalagot a hozzá tartozó Mercure lánc új, 155 szobás egységénél. Most, október elején, pedig azt közölték, hogy a város repülőterén 2025-ben nyitnak egy 73 szobával és 20 apartmannal felálló szállodát.

A teljes cikket Klasszis Csoport-beli laptársunknál, az Mfor.hu felületén olvashatja el.

Mester Nándor
a szerző cikkei

(forrás: mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk