hirdetés

Két új szálloda is épül Debrecenben

A Kisfaludy programban elnyert támogatásnak köszönhetően két hajdúszobosz­lói hotel szolgáltatási színvonalának emelését, és két új debreceni hotel építését tudják megvalósítani.

hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség közzétette a Kisfaludy-programban meghirdetett Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című pályázat eredményét. Eszerint Debrecenben és Hajdúszoboszlón is jelentős fejlesztéseket támogat az állam. Erre a debreceni városvezetés szerint szükség is van, ugyanis a dinamikusan növekvő turizmus kiszolgálásához újabb minőségi szálláshelyek létesítésére lenne szükség.

A fürdővárosban a Hunguest Hotel Béke wellness- és gyógyszállodává fejlesztésére 1 milliárd 290 millió 200 ezer forint jut, míg a Hunguest Hotel Aqua-Sol a családbarát szállodává fejlesztésre 1 milliárd 589 millió 900 ezer forintot nyert el.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. Aquaticum Hotel Plage Superior négycsillagos szállodája megépítését és üzemeltetését 4 milliárd 396 millió 486 ezer forinttal támogatja az állam. Az Aquaticum Hotel Plage minden bizonnyal a teljes megújulás után hamarosan megnyíló új debreceni strand, az Aquaticum Debrecen Strand mellett épül majd fel, lévén erről az elképzelésről már többször szó esett. A Debreceni Gyógyfürdő jelenleg a belvárosi Hotel Lycium‎ot és az fürdő szomszédságában lévő Aquaticum Hotelt üzemelteti. Az Aquaticum Hotel kihasználtsága nagyon magas, s már a strandberuházás bejelentésekor szó volt arról, hogy az új fürdő megteremti majd az igényt egy másik szálloda felépítésére is.

A Smart Life Hotel Debrecen – szintén négycsillagos – szálláshely létesítésére 3 milliárd 657 millió 730 ezer 460 forintot nyert az egyébként budapesti székhelyű Füredi Kastély Kft. (mely nevét időközben tetrecenre változtatta, kisbetűvel).

A projekteket 54 hónap alatt, de legkésőbb 2024 végéig kell befejezni.

 

 

(forrás: HajdúOnline, Dehir.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk