hirdetés

Klasszis TopDesign 2023: folytatjuk a zsűri bemutatását

Dr. Szalók Csilla közgazdászt, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) intézeti tanszékvezetőjét is idén a zsűri tagjai közt köszönthetjük.  

hirdetés

Dr. Szalók Csilla
Dr. Szalók Csilla
 

Szerepel-e a tananyagban és ha igen, mekkora terjedelemben, hogy mennyire fontos az esztétikum, a design, a modern, divatos enteriőr a szállodaiparban és a vendéglátásban?

Rendszeresen szállodalátogatásra visszük a gyakorlati oktatás keretében a hallgatókat. Tudatosan állítjuk össze a meglátogatott helyeket, hogy a legújabb belsőépítészeti megoldásokkal is megismerkedhessenek.

A szállodamenedzsment első tantárgyának keretében egy szállodai szobát kell tervezniük a hallgatóinknak, amit képekkel kell illusztrálni, egy kiválasztott koncepció alapján, majd a prezentáció során azt be is kell mutatniuk.

A szállodamenedzsment szak második tantárgyában pedig a tervezés és a felújítás legfontosabb szabályaival ismerkednek meg, ahol kiemelt szempont az enteriőr.

Hasonló a feladat a vendéglátás menedzsmentben, amelynek keretében a vendéglátó üzletek kialakítása, tervezése fontos tantárgy.

Lát-e fejlődést ezen a területen a szakmában? Milyen trendek törtek előre, mennyire számít a külföldi példakép?

Hatalmas a fejlődés, teljesen nyitott az ország. Új és még újabb szálloda brand-ek jelennek meg, nem csak a négy- és ötcsillagos piacon, hanem a három csillagosok, a panziók és az egyéb szálláshelyek területén is, úgymint az airbnb és a falusi szálláshelyek.

A letisztult, minimalista, tradíciókat őrző, lokális elemekre építkező, és a környezettel összhangban lévő (fenntartható) elveket követő, Z generáció számára nagyon fontos a külső megjelenés. Egy különleges belső enteriőr kedvéért is akár el is utaznak valahova.

Mennyire tartja fontosnak az olyan megmérettetést, mint a TopDesign verseny?

A versenyek szerepe óriási. Gyorsabb fejlődést generál a piacon és motiváló, felhívja a figyelmet erre a témára. A szakma szereplői is jobban megismerhetik a piacot, ugyanakkor az utazók, érdeklődők is informálódhatnak a legújabb irányzatokról.

A hallgatók számára beszámol-e majd erről a megmérettetésről?

Mindenképpen. Sok-sok képpel, videóval illusztrálva.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk