hirdetés

Pályázati pénzből születik újjá a Mátyás király sétány Hajdúszoboszlón

Sétálóutcává alakítják és élménypontokkal dobják fel a hajdúszoboszlói szállodasornak otthont adó Mátyás király sétányt.

hirdetés

 

Megújul a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része Hajdúszoboszlón, a beruházás egyik fő célja a gépjárműforgalom csillapítása és egy attraktív sétáló utca létrehozása, amelyen 10 élménypontot is kialakítanak majd - adta hírül a város polgármesteri hivatala. Az önkormányzat, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciuma a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert több mint kétmilliárd 77 millió forintból valósítja meg a turisztikai fejlesztést.

A Mátyás sétány, valamint a fürdő környezetének fejlesztése tovább emeli Hajdúszoboszló idegenforgalmának színvonalát - idézi a közlemény Czeglédi Gyula polgármestert. A teljes beruházás szeptember végére készül el.

Czeglédi Gyula felidézte, hogy a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 3,5 milliárd forintos beruházással készült el a strand prémium zónája, amihez 1,5 milliárd forint támogatást kaptak. Ugyancsak a Kisfaludy program keretében újulhatott meg Hajdúszoboszlón több mint 700 magánszálláshely 2,5 milliárd forint értékben.


A további fejlesztési elképzelések közül a konferenciaközpont megépítését és a fürdőkorszerűsítést emelte ki a polgármester. 2022 első 6 hónapjában egyébként a város idegenforglma meglehetősen jól teljesített: megközelítették a 400 ezer vendégéjszakát, ami csaknem eléri a 2019-es rekordot.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk