hirdetés

Sárga, fix áras és túl sok van belőle

Nem, ez nem találós kérdés, mert valószínűleg mindenki tudja a helyes választ, aki jön-megy – akár gyalogosan, akár járművel – Budapesten: azon taxitársaságok gépjárműveiről van szó, amelyeknek üzemeltetőit, tulajdonosait szeptember 1-jétől arra kötelezte a főváros vezetése, hogy egyforma színben pompázzanak, azonos árért fuvarozzák utasukat á-ból b-be, és tényleg túl sok van belőlük a magyar főváros utcáin. 

hirdetés

Hiszen példának okáért a szinte hasonló nagyságú osztrák főváros utcáin 3 ezer teljesít szolgálatot, nálunk ellenben több mint 6 ezer (egyes becslések szerint közel 10 ezer) közlekedik. Többek közt erről hallhattunk a Magyar Szállodaportások Egyesületének szeptemberi találkozóján, amelyet ezúttal egy belvárosi, igazi történelmi levegőt idéző helyen, a Pilvax Bisztróban tartottak szeptember 11-én, szerda este.

Mindebből tehát kiderült: ezúttal a fővárosi, nagy port kavaró taxis rendelet állt az aranykulcsos szállodaportások első őszi találkozójának fókuszpontjában, de emellett természetesen az egyesület hazai elnöke Ungár Tamás is szót kapott, aki a novemberben esedékes, alapításuk 30. évfordulóját ünneplő, nagyszabású jubileum részleteiről számolt be a tagságnak.

Többek közt arról, hogy a november 7-10-ig tartó eseménysorozaton közel ötven külföldi kolléga is részt vesz majd, akiknek igencsak exkluzív programot állítottak össze a hazai szervezők. Az ünnepségsorozat fénypontja nyilvánvalóan az a gálaest lesz, amelyet majd szombat este a Corinthia Hotel Budapest báltermében rendeznek, ahol a hazai és külföldi aranykulcsosok krémje lesz jelen, és ahol a mulatság, szórakozás mellett jótékonysági célú tombolát is tartanak.

Bár a szállodás taxis történetek, kérdések, feleletek és néha megválaszolhatatlan problémák ugyancsak borzolták a kedélyeket – végül kellemes közös vacsorába torkollott a program, amihez a magyaros ételsort az év elején új tulajdonoshoz kerülő Pilvax konyháján készítették, majd az éjszakába nyúló programot az aranykulcsosok közeli Zizi bárban tett látogatás koronázta meg, ahol egy-egy ital mellett folytatta a társaság a párbeszédet a jelenlévő taxitársaságok – MB Elit, Citytaxi stb -, valamint más személyfuvarozók – Eurama, Cityrama – prominens képviselőivel.   

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk