hirdetés

Új ÖHV-vezér: fontos a magyar partnerszervezettel az együttműködés

Magyar kollégáival szoros együttműködésre törekszik az osztrák szállodaszövetség (ÖHV)  új elnöke, Walter Velt. Helyszíni beszámoló a GD Consulting-tól az ÖHV sajtótájékozatójáról.

hirdetés

2022. január 17-től Walter Veit, salzburgi szállodás szakember az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) új elnöke, aki 9 év után váltja Michaela ReitterertA komoly lobbi-erővel és nagy szakmai presztízzsel rendelkező szervezet új elnökét egyhangú többséggel, tartózkodás nélkül választotta meg a szövetség legutóbbi közgyűlése.

Az elnök első programadó tájékoztatóján elhangzottak szerint a válságból való kilábalás, a munkahelyteremtés és munkaerő-megtartás a „legégetőbb” kérdések, amelyek a szakmát foglalkoztatják. "A munkából származó jövedelem adóterheinek csökkentése nélkül nem tudjuk a munkaerő-piaci helyzet kihívásait kezelni, a közterhek radikális csökkentésére, az adórendszer teljesen új szemléletű átdolgozására van szükség”, hangsúlyozta az ÖHV elnöke frissen megválasztott elnöke.

Walter Veit / Fotó: GD Consulting
Walter Veit / Fotó: GD Consulting

Kérdésre válaszolva az új elnök szükségesnek tartja, hogy a magyar partnerszervezetekkel intenzívebben együttműködjenek a jövőben, hiszen az EU-ban mindannyiunkat sújt a turizmusra kiélezetten is jellemző munkaerőhiány. Ausztria keleti és nyugati tartományai között, sőt Magyarország és Ausztria között is kívánatos lenne, hogy a szezonális kihívásokat rugalmas munkaerő átcsoportosításokkal is orvosolják a szállodai szektorban, mondta ezzel kapcsolatban.

 

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk