hirdetés

Újabb Michelin csillagos séf étterme zárt be ételmérgezés miatt

A korábban nagy sajtópublicitást kapott „malőr”, a Heston Blumenthal nevével fémjelzett Tha Fat Duck után újabb brit éttermet ért utol a norovírus, ezúttal az Andrew Pern által vezetett North Yorkshire-i The Star Inn kényszerült ideiglenesen bezárni ajtaját a vendégek előtt.
hirdetés
Több mint nyolcvan vendég szorult orvosi ápolásra azok közül, akik az utóbbi napokban a Harome-i étterem asztalainál étkeztek. A 2002-ben Michelin csillaggal kitüntetett The Star Inn konyháját most a Health Protection Agency (HPA) szakemberei vizsgálják, hogy kiderítsék, mi okozta a kellemetlen tüneteket a sztárséf vendégei körében. A szakmában fekete pudingjával és foie gras-jával hírnevet szerzett, harmincas éveiben járó Andrew Pern 1996-ban nyitotta meg a XIV. századi nádfedeles épületben saját éttermét, amely 2002-ben került a legjobbak közé, és érdemelte ki a Michelin Guide kitüntetését, elsőként az angliai pubok közül. Ezt megelőzően évekig a Rosedale Abbey-i Milburn Arms hotel konyháján dolgozott, ahol már 22 évesen konyhafőnök lett. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, aki a szálloda managereként dolgozott. . Jacquie Pern egyébként úgy nyilatkozott, hogy „elővigyázatossági intézkedésként” döntöttek a The Star Inn ideiglenes bezárása mellett. „Komolyan vesszük az ügyet, és teljes mértékben együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal!” – mondta. Az első vizsgálatok a norovírus jelenlétét mutatták ki az alkalmazottaknál. Ez a vírus volt a felelős Heston Blumenthal The Fat Duck-jában történt félezer fertőzés esetében is. A HPA szerint ez a vírus meglehetősen gyakran okoz gyomorfertőzést Angliában és Walesben, lefolyása gyors, általában néhány nap alatt lezajlik. Csekély vigasz a fertőzöttelnek…
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk