hirdetés

Vezérigazgató-váltás az Opus-nál

Dzsubák Attila Zsolt irányítja július elsejétől az Opus Globalt. Gál Miklóst váltja a vezérigazgatói pozícióban.

hirdetés

A társaság igazgatósága az új vezérigazgató mellett Balog Ádám igazgatósági tagot az igazgatóság alelnökének nevezte ki. Az Opus Global pénteken bejelentette, hogy Gál Miklós vezérigazgatói munkaszerződése 2020. június 30-ával közös megegyezéssel megszűnik. 2020. július 1-től napjától az igazgatóság a vezérigazgatói munkakör ellátására vonatkozó feladatokkal Dzsubák Attila Zsoltot bízta meg, írja a portfolio.hu hírportál.

Dzsubák Attila Zsolt / azuzlet.hu
Dzsubák Attila Zsolt / azuzlet.hu

  • Gál Miklós 2019. július 1-jétől töltötte be a az Opus Global vezérigazgatói pozícióját.
  • Dzsubák Attila Zsolt 2016-tól az MKB Befektetési Alapkezelő befektetési igazgatója, majd ugyanezen év végétől vezérigazgatója volt, 2017 decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgató-helyettesi és befektetési igazgatói pozícióját töltötte be.
  • A társaság közleménye szerint Mészáros Beatrix, az Opus Global igazgatósági elnöke a vezérigazgató váltással kapcsolatban úgy fogalmazott: Gál Miklós sikeresen lezárta az Opus és a Komzum fúzióját, reorganizálta és tovább dinamizálta a holdingot, amelynek eredményeit a 2020. I. negyedéves pénzügyi jelentés is visszaigazolta. A társaságnak változatlanul stratégiai célja, hogy vonzó célpontként jelenjen meg az intézményi nagybefektetők és a konzervatív politikát folytató pénzügyi alapok előtt is. Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra. Balog Ádám, igazgatósági alelnökként kiemelt szerepet vállal a jövőben a stratégiailag jelentős ügyekben. – tette hozzá az igazgatóság elnöke. A döntés Gál Miklósnak a Mészáros Csoporton belül betöltött egyéb pozícióira nincs hatással.
  • A következő egy évben az Opus Global céljai között szerepel, hogy a járvány negatív gazdasági hatásai ellenére stabil növekedési pályát biztosítson a portfóliójába tartozó vállalatai számára. Emellett továbbra is kiemelt cél olyan társaságok felvásárlása és integrálása, amelyek jelentős növekedési potenciállal és eredménytermelő képességgel rendelkeznek.
  • Az Opus ma 1,9 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 21,9 százalékot esett.
(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk