hirdetés

Zöldtudatos új termékcsoport a JAB kínálatában

Az európai piacvezető német textílcég nagyon is odafigyel ökológiai lábnyomára: most épp egy olyan termékcsoportot vezet be a piacra, amely környezetbarát technológiával készül, és végtelen sorban újrahasznosítottak a hozzá felhasznált alapanyagok.

hirdetés

Forrás: JAB
Forrás: JAB

Az új márkát, amelyet Climatex-nek hívnak,  október 10-én, csütörtökön, a JAB JOSEF ANSTOETZ magyarországi képviseletén is bemutatták. A cég kelet-európai képviseletének vezetője, Bakody Katalin köszöntötte a jele lévő szakmai partnereket, majd Eike W. Pörtner, a cég közüzemi partnerekért felelős alelnöke vette át a szót, aki új brendjüket mutatta be részletesen - nyilván egy világkörüli roadshow keretén belüli egyik állomásként - a magyarországi szakmai közönségnek.

Svájci technológia, németországi gyártás, JAB forgalmazás

Tőle tudtuk meg, a JAB új brendje csak cégük portfóliójában szerepel újdonságként, valójában ez egy folyamatos fejlesztés alatt álló svájci szabadalom, amelyet még a 90-es években állítottak először elő. A JAB megvette a termék licenszét, és hatalmas világhálózata segítségével teríti mostantól a környezettudatos módon készült termékcsoportot. Amely a ruházkodás, a közlekedés (autóipar, légiközlekedés) területén is igen keresett lehet, nemcsak mint bútorszövet szerepelhet a palettán. A svájci szabadalmú kollekció mind a 13 terméke - 350 színállásban - kizárólag a JAB csatornáin keresztül kapható, különlegessége pedig a következő.

Hosszú élettartam, környezetbarát technológia, komfortos életérzés biztosítása

Mivel a termékcsoport minden tagját ezentúl németországi gyárakban állítják elő, ahol a megbízhatóan magas minőség szigorúan vett alapkövetelmény - ez biztosítéka a hosszú élettartamnak. Három területre ajánlják az új termékcsoportot: lakberendezéshez, belső dizájn kialakítására és kárpitos bútorszöveti megoldásnak. Kortárs, időt álló kollekcióról van szó, vagyis senki ne gondoljon extravagáns megoldásokra, ez egy letisztult, anyagában vonzó és szép termék, szemet gyönyörködtető harmónikus, nyugodt szín- és anyagvezetéssel. Mivel a német árukészlet óriási - mindig minden mennyiség rendelhető, és azonnal leszállításra kerül, nem kell várni a legyártásával. Dualcycle-nak hívják azt a technológiát, ahogy előállítják, amely egy környezetbarát módszer, és végtelen sorban újrahasznosított anyagok biztosítják az előállítás során az alapanyagot. Mik is ezek? Alapvetően (újrahasznosított) gyapjú adja a termék fő gerincét, amelynek kiváló klimatizáló hatása közismert: a gyapjú nyáron hűt, télen fűtve fejti ki hatását. Ehhez járul a magas minőségű poliamid szál, valamint az a speciális textilkulcs, amely biztosítja az anyag tökéletes összekapcsolódását. Az anyag hővezetése fantasztikus, kopásállódása is magasan kvalifikált. És mivel a gyapjú erőteljesen van benne jelen - a páratartalmat jól kezeli, lángmentes és télen-nyáron kellemes hőérzetet biztosít használójának.

Kültérre való? Oda inkább nem

Eme ódák hallatán az emberben joggal merül fel: nyilván kültéri textilezéshez kiváló megoldás. Herr Pörtner azonban óva int ettől, ugyanis, hívta fel a figyelmet előadása során, a gyapjútartalom miatt az anyag erősen megszívja magát, ha csapadék éri, így kizáróalg belső használatra javasolható. Ott viszont van még egy jó hír a Climatex kapcsán: nem vezet soha semmilyen mikrofeszültséget, mert egy finom kis fémszálat szőttek az anyaga közé, így semmilyen  elektromosságot nem vezet, ezzel is növelve a tökéletes komfortérzetet az új svájci-német környezetbarát termékcsoport, amely mostantól nálunk is elérhető a JAB kínálatában. 

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk