2016 óta június 18-án ünneplik világszerte a Fenntartható Gasztronómia Napját, az ENSZ kezdeményezése alapján. Ennek kapcsán szakmai fórumot szervez a METRO Kereskedelmi Kft., ahol idén első alkalommal szakmai díjakat is adnak át.
Regionális továbbképzésekkel szeretné támogatni a balatoni munkaerő megtartását a most induló Balatoni Gasztroakadémia, amely három szakképzési centrum összefogásával alakult.
A fenntarthatósági expón a kiállítók standjai is újrahasznosítható anyagból készültek, minimalizálják a papírhasználatot és elektromos buszokkal segítik a közlekedést.
A munkakeresők számára az elérhető jövedelem és az előrelépési lehetőségek mellett egyre fontosabb, hogy a munkaadójuk mennyire működik fenntarthatóan – derül ki egy friss kutatásból.
Az Állami Számvevőszék sarkos megállapításokra jutott azzal kapcsolatban, hogy miért került a turizmus ennyire padlóra hazánkban. A részletes elemzés elérhető cikkünkben.
Javul a szakképzés, rövidül a kifizetésre kerülő felszolgálási díjak mértéke, és a végzettség hiánya kerékkötője lehet a nem EGT állampolgárok alkalmazásának. Ezek a keddi MVI konferencia legfontosabb megállapításai.