Immár harmadik alkalommal a Gundel-díjátadó ünnepség legméltóbb helyére került - a városligeti Gundel Étterembe -, ahol az idei díjazottakat ünneplő gálaebédre hívta az MVI a vendéglátós szakma krémjét.
Az MVI a díjazottak nevét minden évben Gundel Károly születésnapján, azaz szeptember 23-án hozzák nyilvánosságra. Mivel ez idén szombatra esik, ezért előző nap jelentették be az idei díjazottakat.
Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én este, a Várkert Bazárban.
Több éves hagyomány a METRO-nál, hogy a magyar vendéglátás magas minőségű alapanyagainak szállítójaként és a Michelin Guide partnereként a piros tűzzománc táblát is a vállalat szállítja a büszke nyerteseknek.
A koraestébe nyúló díjátadó gála egyik legszebb mozzanata az volt, amikor a kitüntetések átadása előtt hallhattunk a névadóval, Gundel Károllyal egy archív rádióinterjút, ahol a szakma alázatáról, az éttermükben lévő feladatok elvégzéséről és a vendégeikről beszélt.