Pesti István a tatai Platán Gourmet Étterem séfje, amely e héttől az ország első vidéki lokációjú Michelin-csillagos étterme, ráadásul rögtön két csillaggal büszkélkedhet.
Október 26-án lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón, ahol négy séf mérte össze tudását. A tét nem más volt, mint a továbbjutás az európai válogatóra, amelyet Trondheimben rendeznek majd meg 2024 márciusában.
Az MVI a díjazottak nevét minden évben Gundel Károly születésnapján, azaz szeptember 23-án hozzák nyilvánosságra. Mivel ez idén szombatra esik, ezért előző nap jelentették be az idei díjazottakat.
Az 1991-ben alapított „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj került a díjazotthoz a minap a Marriott Hotel báltermében megtartott ünnepségen. A kitüntetett 2022-ben Figula Mihály lett.
A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége néhány napja tartotta éves közgyűlését, amelyen rendeletmódosításról, érdekképviseletről, képzésről, kamarai tagságról és vendégforgalomról is esett szó.