A horvátországi Umagban rendezte meg közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A szakmai kérdések megvitatása mellett a környék látnivalóinak és a helyi gasztronómia csemegéinek felfedezésére is lehetőség nyílt. A szervezet legfontosabb célja az ECTAA-közgyűlés hazai megrendezése.
Az M35-ös autópálya nyomvonalának megelőző feltárásán páratlan avar kori leleteket találtak a debreceni Déri Múzeum munkatársai augusztusban, most restaurálva állították ki a leleteket.
Ahelyett, hogy zsúfolásig telepakolnánk az autót otthon készített és vásárolt ételekkel, inkább kóstoljuk meg Horvátországban a helyi finomságokat. Júniusi isztriai és Krk szigeti túránk alkalmával megismerkedhettünk a helyi gasztronómiával, amely minőségi, mindenütt, még a legeldugottabb helyeken is ízletes ételeket kínál, ráadásul megfizethető.
2014-hez képest tavaly a duplájára nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Cserépfalun, a településen számos fejlesztést valósítottak meg, és most is jó néhány újítás van folyamatban.
A borászok körében felnőtt az új generáció. Fiatalok, szépek, tehetségesek, tettre készek és mindent meg akarnak mutatni abból, ami az ő kezük munkáját dicséri. Ez a legfőbb indok arra, hogy idén a Budavári Borfesztivál a magasba emelje a fiatal borászokat és rájuk irányítsa azokat a bizonyos reflektorfényeket.
A cigányok ritkán készítenek ételsort, általában egyféle fogás kerül az asztalra, viszont abból hatalmas adagokat fogyasztanak. Ráadásul az ételek igen kalóriadúsak, ezeket nem lehet sorba fűzve tálalni, mert még az átlagnál edzettebb gyomor számára is nehezen lenne elviselhető.