hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 244
#1
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-11-21

December elejétől már bárki kóstolhatja a Veszprémi Érseki Pincészet prémium, 1277 elnevezésű borcsaládjának első tételét, a 2022-es Rajnai Rizlinget. És miért 1277 a neve? Mindjárt kiderül.

#2
Turizmus Online >> turizmus online >> külföld
2023-10-30

 A pozsonyi Prímás tér két napig tele zenével, finom ételekkel és a pozsonyi borászok idei szüretéből származó fiatal borok kínálatával. 

#3
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-10-26

Bár nincs mindenben egyetértés az Európa és Ázsia határán elhelyezkedő Azerbajdzsán és az EU jónéhány tagállama között, de ez szerencsére az ott dolgozó borászok szakértelmét, borkészítési technológiáját, és az elkészült, sorra nemzetközi elismerést szerző tételeiket egyáltalán nem befolyásolja.

#4
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-10-26

Az „Ősszel is Balaton 2” nevű, balatoni borokat bemutató sétáló borkóstoló és mesterkurzus november 4-én, szombaton 15 és 21 óra között lesz a Pannónia Kulturális Központban.

#5
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-09-20

Ugrásszerűen megnőtt a sauvignon blanc népszerűsége itthon is.

#6
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-09-19

Napjainkra a legtöbb bor áldozatául esett az uniformizáló tömegtermelésnek. De míg az élelmiszereken általában fel kell tüntetni, pontosan mit tartalmaznak és hogyan készültek, addig a bor esetében a címkén csupán a kén használatáról kötelező nyilatkozni.

#7
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-09-18

Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára borjelölési változások kapcsán hangsúlyozta, a jelölési kötelezettség a 2023. december 8-a előtt készített borászati termékekre nem vonatkozik.

#8
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-09-13

Idén is megrendezik a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót szeptember 23-án.

#9
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-09-04

A Veszprémi Érseki Pincészetet 2020 óta főborászként vezető Benesch Antal, valamint a 90 hektár szőlőt művelő és sikeres borászatot működtető Bujdosó család harmadik generációjának tagja, Bujdosó Ferenc.

#10
Turizmus Online >> turizmus online >> gasztro
2023-08-14

A hatóságok a szüret idején a szőlőültetvények mellett a szőlőt feldolgozó borászati üzemeket is külön ellenőrzik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés