Már országszerte 14 magyar városban 102 étterem döntött úgy, hogy visszaveszi és elmossa azokat a dobozokat, amelyekben a vendég az ételt elviszi vagy házhoz rendeli, mindezt úgy, hogy az élelmiszer-higiéniai szabályokat is betartják.
A fánkkultúra Magyarországon évszázados hagyományokkal bír, talán emiatt is nehéz a magyartól különböző amerikai fánknak megvetnie a lábát a hazai piacon. Most egy eddig még hiányzó kézműves üzlet nyílt Budapesten.
Az Indepack Kft. felmérést készített közel 13.000 ügyfele között, hogy megtudja, az elmúlt év nehézségei milyen üzleti döntésekre késztették a vendéglátósokat.
Május 15. idén is a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap. A vendéglátóhelyek is tehetnek a bolygóért, például azzal, hogy az egyszer használatos dobozokról úgynevezett dobozközösségre váltanak.