Többször felmerült már, hogy a kormány központosítaná a közétkeztetést is, legfőképpen azért, mert maguk is beismerték: a 2015-ös menzareform korántsem hozott egyöntetű javulást az iskolai étkezés terén.
A horvátországi Umagban rendezte meg közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A szakmai kérdések megvitatása mellett a környék látnivalóinak és a helyi gasztronómia csemegéinek felfedezésére is lehetőség nyílt. A szervezet legfontosabb célja az ECTAA-közgyűlés hazai megrendezése.
Czompa Fanny a BGE KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évf.-os hallgatója az első három között végzett az Olivier Roellinger francia halas szakácsversenyen.
Néhány éve kezdték az osztrákok, azóta fejlesztik tovább: jelenleg például csak egyetlen tartományban, Salzburgban hét olyan élménytúra várja „Via culinaria” elnevezéssel a gasztronómia, a jó étel-ital szerelmeseit, amelyeken ha a vállalkozó kedvű gasztroturista végigmegy, garantáltan több kiló plusszal és fantasztikus élményekkel tér majd haza.