hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 107
#1
Pont itt 2010/05
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt háttér
2010-05-05
Ha valaki figyelmesen szemléli a hazai turizmussal kapcsolatos különféle híreket, észre kell vennie, hogy az ökoturizmussal ilyen-olyan összefüggésben megjelenő híradások sok örömteli eseményről tudósítanak. Első helyen említsük talán azt a tényt, hogy az Európai Bizottság által 2006-ban kezdeményezett „Kiváló európai desztinációk” (European Destinations of Excellence – röviden EDEN) díj nyertesei rendre a hazai ökoturizmus letéteményesei közül kerültek ki, öregbítve ezzel a védett természeti értékekkel gazdálkodó és a turizmusiparba felelősségteljesen integráló szervezetek jó hírét. 2007-ben az Őrség vehette át a díjat mint „Magyarország legjobban fejlődő vidéki desztinációja”. A következő díjazott – 2008-ban – Hortobágy lett mint „Magyarország legjobb, élő hagyományokat őrző desztinációja”, majd 2009-ben az Írottkő Natúrpark végzett az élen a „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja” versenyben. Végül még referenciaország is lettünk, ugyanis az Európai Bizottság Turizmus Részlegének megbízásából az EDEN-projekt megvalósításában legsikeresebb három országban értékelést készítenek az eredményekről, tapasztalatokról. A kiválasztottak egyike Magyarország.
#2
Turizmus Online >> turizmus online >> aktuális
2010-04-26
2010. április 26-án, zárókonferencia keretében szakmai döntőbizottság választotta ki az Európai Bizottság által kiírt „Kiváló Európai Desztinációk” magyarországi pályázatának győztesét. A „Magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja” címet a Tisza-tó „A Tisza-tavi Túraközpont Hálózat, mint a Tisza-tavi vízi kalandozások túraszervezője” című pályaműve nyerte el.
#3
Pont itt 2010/04
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt itthon
2010-04-03
Az idei évben egymás után adják át a jelentős részben uniós támogatások révén megvalósuló turisztikai nagyberuházásokat. Cikkünkben a százmillió forintnál nagyobb értékű fejlesztéseket gyűjtöttük össze.
#4
Turizmus Online >> turizmus online >> aktuális
2010-03-25
Újabb 39 kiemelt projektet nevesített az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjaiban a kormány. A most támogatott 20 közlekedésfejlesztési, 7 turisztikai, 5 városrehabilitációs, 5 környezetvédelmi-vízgazdálkodási és 2 egészségügyi beruházás összesen 51,3 milliárd forint nagyobbrészt európai uniós támogatásra számíthat.
#5
Pont itt 2010/03
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt vásár
2010-03-22
A közlekedési infrastruktúra fejlesztése, az Ázsián belüli forgalom növelése, India és a Közel- Kelet küldőpiacainak meghódítása, a vízumkiadás könnyítése, valamint az ökoturizmus lehetőségeinek jobb kihasználása állt a középpontban Délkelet-Ázsia legjelentősebb turisztikai seregszemléjén, a 29. ASEAN Tourism Forumon (ATF), amelynek idén januárban Brunei adott otthont. Az alapvetően optimista hangulatú rendezvény keretében került sor az ASEAN turisztikai minisztereinek 13. találkozójára is.
#6
Turizmus Online >> turizmus online >> aktuális
2010-03-09
Az Önkormányzati Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Szakállamtitkársága a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködésben pályázatot hirdet az év ökoturisztikai létesítménye cím elnyerésére.
#7
Turizmus Online >> turizmus online >> aktuális
2010-03-09
Két nagyberuházás, az aquapark és a kerékpárút elkészülte után további terveket szövögetnek az ágazat helyi szereplői.
#8
Pont itt 2010/03
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt reflektor
2010-02-26
Válság ide vagy oda, a turizmus ma is a világgazdaság egyik hosszú távon nagy haszonnal kecsegtető, ugyanakkor a természeti, illetve társadalmi környezetet sok esetben veszélyeztető üzletága. Káros hatásaival, illetve azzal, miként tudjuk ezeket mérsékelni, ideje szembenézni, hiszen míg 2008-ban több mint 900 millió vendégérkezést regisztráltak világszerte, 2020-ra az előrejelzések szerint évi másfél milliárd ember fog útra kelni turistaként.
#9
Pont itt 2010/03
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt itthon
2010-02-26
Küszöbön állnak a 2010-es parlamenti választások. Igyekeztünk pártsemleges módon kideríteni, hogy az országgyűlésbe nagy eséllyel bejutó pártok miként képzelik el a turizmussal kapcsolatos legfontosabb tennivalókat a következő kormányzati ciklusban.
#10
Turizmus Online >> turizmus online >> aktuális
2010-01-28
A Zalavári Történelmi Emlékpark és a Kis-Balaton térségében kerékpáros hálózat fejlesztése nyert támogatást a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) döntése alapján - közölte a tanács tagja csütörtöki, keszthelyi sajtótájékoztatóján.
hirdetés
hirdetés
hirdetés