A Rational, a melegételek készítésére szakosodott vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a következő szlogennel: „Ha az étel ízlik, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük.” (x)
A program keretén belül Badacsonyban, Badacsonytomajon és Badacsonyörsön, 7 gyönyörű helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket, akik az olaszrizlingből kaphatnak gazdag ízelítőt a borászok tolmácsolásában.
Eljött az újturizmus kora. A Turizmus Világnapján, szeptember 27-én nagyszabású, nemzetközi konferenciát rendezett a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Turizmus Intézete, amelynek témái a fenntartható, felelős és regeneratív turizmus kilátásai és lehetőségei voltak.
Pintér Sándor több mint tízéves tapasztalattal érkezett a budapesti szálloda és étterem konyhájának élére, és széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlapdizájn és étteremmenedzsment területein.
A Turizmus Világnapja alkalmából, szeptember 27-ére Fővárosi Turisztikai Kerekasztalt hívott össze a Budapest Brand nZrt., Faix Csaba vezetésével, amelynek fő témája a Tourism & Green Investments volt. Flesch Tamás, a Continental Group társtulajdonosa pedig ugyanitt egy rangos turisztikai elismerést kapott.