hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1370
#1
Pont itt 2016/7-8.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-07-08

Mint ahogy az a szakmában ismert, az Országgyűlés elfogadta, hogy jövőre az éttermi étkezés áfáját 27-ről 18 százalékra csökkentsék, 2018-tól pedig öt százalékra. Azt is bejelentették, 2018-tól négyszázalékos turisztikai fejlesztési hozzájárulást kell fizetniük a hazai vendéglátós vállalkozásoknak, amelyet kizárólag turisztikai fejlesztésekre fordítanak. Ez utóbbi új adónemről kérdeztük a szakmát: vajon megítélésük szerint a kormány miképp költi majd el a beszedett összeget, és segíti-e az új adónem a hazai vendéglátós vállalkozások munkáját?

#2
Pont itt 2016/7-8.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-07-08

A Google Magyarország egyik vezetője öt országra kiterjedő, másutt eddig nem publikált turisztikai kutatásukról számolt be vendégeinknek a Sofitel-brandhez nemrégiben kapcsolódott elegáns pesti házban, a Hotel Nemzeti Budapest Mgalleryben. Ahol úgy történt az átpozicionálás, hogy közben a szálloda egy percre sem zárt be, mondta el Balzer Timea igazgatónő, aki vendéglátóként köszöntötte találkozónk résztvevőit.

#3
Pont itt 2016/6.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-06-02

Nagy érdeklődés kísérte dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos előadását a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti közgyűlésén, ahol elsőként ismertethette szélesebb szakmai plénum előtt a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit.

#4
Pont itt 2016/6.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-06-02
#5
Pont itt 2016/6.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-06-02

Magyarország május 11-én a gasztronómia területén történelmet írt: Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, így biztosítva egyben helyét a jövő évi lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

#6
Pont itt 2016/6.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-06-02

A francia alapítású Sirha, amely két éve debütált Magyarországon, május elején hatalmas sikerrel zárult: a prémiumkategóriájú nemzetközi élelmiszer-ipari és Horecaszakkiállításon idén 400 kiállító vett részt 19 országból, és több mint 20 ezer szakmai látogató érkezett.

#7
Pont itt 2016/5.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-04-28

Április 1-jén ünnepélyes keretek között vehették át elismeréseiket a 2016-os Iránytű turisztikai kommunikációs verseny díjazottjai a Kazimir Bisztróban.

#8
Pont itt 2016/5.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-04-28
#9
Pont itt 2016/5.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-04-28

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

#10
Pont itt 2016/5.
Turizmus Online >> turizmus trend >> tt aktuális
2016-04-28

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

hirdetés
hirdetés
hirdetés