hirdetés
hirdetés

A bicikli a Rákosmente fejlesztésének a kulcsa

Sikeresen zajlott, valamint további együttműködést generált a 2020. október 20-án a Budapesti Corvinus Egyetem és a Fővárosi Önkormányzat szervezésében, az EcoVeloTour projekt keretében megvalósuló "Ökoturizmus a Rákos-patak mentén - önkormányzati tapasztalatcsere" című online rendezvény. November 18-án pedig ökoturisztikai jógyakorlatokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserére kerül sor a projekt keretében, amelyre minden szakmai érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

hirdetés

Az  EcoVeloTour  a  Duna-menti  kerékpárúthoz  kapcsolódó  ökoturisztikai  és  kerékpáros turisztikai fejlesztési projekt, a Duna Transznacionális Program finanszírozásában. A 2018. június és 2021. június között futó projekt célja a fenntartható turizmus, ezen belül kiemelten a kerékpáros  turizmus  fejlesztése  a  Duna  régiót  átszelő  Eurovelo  nemzetközi  kerékpáros útvonalhoz  kapcsolódóan. 

A  vezető  projektpartner  Zugló  Önkormányzata,  a  hazai projektterület a Rákos-patak mente. Projektpartnerként a Budapesti Corvinus Egyetem felelős a magyar projektterület, a Rákos-patak  ökoturisztikai  és  kerékpáros  turisztikai  fejlesztési  stratégiájának  kidolgozásáért, amelynek érdekében az elmúlt egy évben széleskörű érintetti bevonás valósult meg. A Rákos-patak mentén tervezett Eurovelo útvonal nagy lehetőségeket teremt majd a kerékpáros és szabadidős turizmus számára, amelynek feltételei azonban egyelőre nem adottak. A készülő stratégia felhasználói, az akcióterv megvalósítói a helyi önkormányzatok döntéshozói és a projektterület turisztikai szolgáltatói lesznek. A projekt keretében a stratégiai készítői nagyon fontosnak tartják a projekt megvalósítói és az érintett önkormányzatok közötti párbeszédet, valamint az érintett önkormányzatok egymás közötti kommunikációjának elősegítését, amely a Rákos-patak menti területek hatékony és fenntartható fejlesztésének záloga lehet.

Ezért hívták életre a szakmai kerekasztal beszélgetést a hazai projektpartnerek és az érintett önkormányzati szereplők között 2020. október 20-án, amely során a résztvevő önkormányzati és ágazati szakemberek egy webinárium keretében-megvitatták és véleményezték a stratégiai keretrendszer elemeit,  fontos  inputot  adva ezzel a készülő dokumentumhoz,-egyeztették az érintett szereplők kommunikációs felületeit, célcsoportjait, és feltárták, hogy van-e hosszú távonlétjogosultsága egy Rákos-patak mente –mint desztináció –szintű kommunikációnak, valamint-egyeztettek a Rákos-patak menti tanösvény állomásainak és ismeretterjesztő tábláinak kialakításáról.   Az egyeztetés eredményeképpen az érintett önkormányzatok részéről megfogalmazódott az igény a további együttműködésre a Rákos-patak menti szabadidős és ökoturisztikai témákat érintő kérdésekben.

A  projekt  következő  fontos,  nemzetközi  eseménye -a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében -egy transznacionális online konferencia lesz az ökoturisztikai jó gyakorlatokról és az ökoszisztéma szolgáltatás alapú fejlesztésekről 2020. november  18-án,  10  és  12  óra  között.  Az  angol  nyelvű  online  eseményre  a  szervezők szeretettel várják  az ökoturizmus iránt érdeklődő  szakembereket. A részvétel regisztrációt követően  ingyenes,  azonban  a  helyek  száma  korlátozott.

Az  angol  nyelvű  programra regisztrálni ITT lehetséges.

A rendezvény előzetes programja ITT található következő:

A projekt weboldala: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/ecovelotour

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk