hirdetés
hirdetés

A budapesti járat is hozzájárult a luxemburgi repülőtér rekordot döntő forgalmához

Rekordot döntött 2019-ben Luxemburg nemzetközi repterének utasforgalma az új közvetlen, köztük a budapesti járatok indításának köszönhetően - közölte repülőtér sajtószolgálatának információira hivatkozva a helyi média szerdán.

hirdetés

A beszámolók szerint az ország fővárosa mellett található Findel nemzetközi repülőtér utasforgalma 2019-ben meghaladta a 4,4 milliót, 9 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A repülőtér közleménye szerint míg az utasforgalom a 2008-as gazdasági világválságot követően visszaesett, az elmúlt évtizedben az utasok száma majdnem megháromszorozódott a 2009-ben regisztrált 1,5 millióhoz képest.  

Kiemelték, hogy az utasszám tavalyi növekedése egyértelműen az új útvonalak indításának köszönhető, ugyanis tavaly óta közvetlen járatokon érhető el Budapest, a skóciai Edinburgh, valamint a franciaországi Marseille és Toulouse.

A legtöbb utas az iskolai nyári szünet kezdetén, júliusban repült, akkor egy hónap alatt mintegy 430 ezren fordultak meg a légikikötőben.

A Luxair luxemburgi légitársaság 2020-ra további útvonalak indítását jelentette be, köztük az olaszországi Brindisi és Firenze, valamint a franciaországi Montpellier és Nantes szerepelnek. A Volotea spanyol fapados légitársaság arról tájékoztatott, még az idén közvetlen járatokat indít a nagyhercegség, valamint Velence és a spanyolországi Alicante között.

A luxemburgi repülőtér 89 európai és közel-keleti célállomásra indít járatokat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk