hirdetés
hirdetés

A KLM bejelentkezett vakcinaszállításra

A KLM Martinair Cargo készen áll a Covid vakcinák szállítására, jelentette be a cég vezérigazgató-helyettese..

hirdetés
Pedig a várva várt vakcinák forgalmazása példátlan logisztikai kihívás lesz. A becslések alapján körülbelül 15 milliárd oltást kell elosztani világszerte, amelyek közül sokat csak rendkívül alacsony -70 Celsius fokos hőmérsékleten, míg más oltóanyagokat +2 és +8 Celsius fok között kell tartani.
 
 
A légiügyi cég vezérigazgató-helyettese, Gert Jan Roelands elmondta: „Több éves tapasztalattal rendelkezünk a gyógyszerek hőmérséklet-szabályozással történő szállításában, és ez volt az első légitársaságcsoport, amely megszerezte az IATA által kiadott CEIV tanúsítványt. A Covid-19 vakcinák forgalmazása egyedülálló kihívás, a mennyiség, a szállítási követelmények és a biztonság szempontjából. Annak érdekében, hogy felkészülten nézhessünk szembe a nehézségekkel, négy hónappal ezelőtt létrehoztunk egy Covid-19 vakcina munkacsoportot, amiben minden érintett részlegünk képviselteti magát. Csapataink egy átfogó akciótervet dolgoztak ki. A Schiphol Pharma Hubnál például néhány hónappal ezelőtt megnyitottunk egy 1.118 m3-es szabályozott hőmérsékletű tárolót, és egy további 2.061 m3-es fagyasztó raktárt építünk. A Charles de Gaulle Pharma központunkban hamarosan szintén elkészül egy új, szabályozott hőmérsékletű tároló. Passzív és hibrid megoldásokat is bevezettünk, amelyek a jelenlegi tartályok kapacitását fogják növelni. Sok más intézkedés mellett a külön monitoring és beavatkozási rendszer is megvalósult.”

Adriaan den Heijer, a cég ügyvezető alelnöke hozzátette: „Kapcsolatba léptünk hát a logisztikai lánc résztvevőivel, ideértve a szállítmányozókat, a teherfuvarozási vállalatokat, a konténerszállítókat, a repülőtereket, a logisztikai munkatársakat, a gyógyszeripari vállalatokat és az egészségügyi ellátással kapcsolatos intézményeket és hatóságokat. Úgy gondoljuk, hogy a partnerek közötti szoros együttműködés elengedhetetlen a logisztikai kihívás sikeres végrehajtásához.”

Az Air Cargo Netherlands (ACN), valamint az Amszterdam-Schiphol és Aéroport de Paris repülőterek (két vezető európai gyógyszeripari központ) mellett két munkacsoport is létrejött annak érdekében, hogy mindkét központ munkatársait teljes mértékben felkészítsük a közelgő oltóanyag-szállítási műveletekre.
 
Az elmúlt hetekben sikeresen szállítottuk le az első Covid-19 oltásokat. Cégünk készen áll a logisztikai kihívásra, a koronavírus elleni oltások Hollandiába, Franciaországba és a világ számos más országába történő szállítására" – fűzte hozzá Adriaan den Heijer.

 

(forrás: ACG Reklámügynökség Kft.)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk