hirdetés
hirdetés

A manchesteri repteret, ha teheti, messziről kerülje el!

Az Egyesült Királyságban volt a legtöbb probléma a repülőjáratokkal Európában idén nyáron. A Tui utazásszervező cég 75 millió eurós veszteséget jelentett a légiforgalmi fennakadások miatt.

hirdetés

Sebastian Ebel, a Tui vezérigazgatója úgy fogalmazott, azt mondta, soha nem költöttek ennyit készenléti repülőgépekre, a hívásokat fogadó emberekre. A német vállalat nem számított ilyen mértékű zavarokra, a koronavírus miatti korlátozások eltörlése után azonban megélénkült a külföldi nyaralások iránti kereslet - írta meg a The Guardian nyomán az euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

A Tui vezére szerint a manchesteri repülőtérnél a legsúlyosabb a helyzet, a nehézségeket a munkaerőhiány okozta. Hozzátette, hogy az amszterdami repülőtéren is hasonló fennakadásokkal kellett szembenézniük. Nem volt elég ember, főként a biztonsági szolgálatnál, de néha a poggyászkezelésnél sem. A világjárvány okozta lezárások miatt a repülőterek ugyanis nagyon sok alkalmazottól megváltak. 

Májusban a Tui bejelentette, hogy június végéig 180 járatot törölt a manchesteri repülőtérről, ami napi hat járatot jelentett. A cég korábban ragaszkodott ahhoz, hogy kevesebb járatot töröljön, mint a versenytársai, köztük az EasyJet és a British Airways. A régóta várt szabadságukra igyekvő utasoknak azonban hosszú sorban állással és törölt járatokkal kellett szembesülniük.

Európa legnagyobb utazásszervezője április és június között 5,1 millió ügyfelet szolgált ki, ami 84 százalékos utasszám-növekedést jelent 2019-hez képest.

A járvány óta először a második negyedév során nyereséget értek volna el, ha a járatok megszakításából eredő 75 millió eurós veszteség nem lett volna. Így a júniusig tartó három hónapban a közel 50 millió eurós nyereség helyett 27 millió eurós adózás előtti veszteséget értek el.

(forrás: The Guardian / euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk