hirdetés
hirdetés

Air Asia-vezér: ázsiai utazáshoz kötelező lesz a védőoltás

Tony Fernandes szerint az ázsiai államok elő fogják írni a koronavírus elleni vakcina meglétét az országokba lépéshez, ez pedig kényszerhelyzetbe hozza a légitársaságokat is.

hirdetés

Reuters jelentése szerint az Air Asia vezetője a CAPA légiközlekedési tudásközpont videokonferenciáján beszélt arról, hogy meglátása szerint a kontinensükön mindenképp oltáshoz fogják kötni az országok közötti utazást, adja hírül a reuters híre kapcsán az airPortál szakmai site.

A légitársaságok önmaguktól ilyen szabályokat nem hozhatnak, hanem csak az államok, de ezeket a cégeknek is követniük kell.

phocuswire.com
phocuswire.com

Az oltással kapcsolatos utazási szabályokról Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója szólalt meg először, aki szerint légitársasága mindenképpen vakcina beadásához kötné a nemzetközi utazást, és úgy vélte, Ausztrália is meg fogja ezt követelni a határon való belépéshez.

Európában ennél visszafogottabban nyilatkoztak a légitáraságok.

A Lufthansa-csoport állásfoglalása szerint nem szeretné, ha kötelező lenne a nemzetközi járatokhoz az oltás, az Air France-KLM pedig úgy véli, egyelőre korai még az esetleges szabályokról beszélni. A német és a francia-holland álláspont egyezik abban, hogy a beutazási szabályokat nem ők, hanem az államok kormányai fogják meghozni.

A teljes cikk elolvasható: ITT 

(forrás: Reuters / airPortal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk