hirdetés
hirdetés

Belfast lehet az új Frankfurt?

Belfast repülőteréről tervezi transzatlanti járatok indítását 2024 nyarától a Fly Atlantic - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A légitársaság Észak-Írország fővárosának repülőterét erős átszálló központtá fejlesztené, a transzatlanti útvonalak megnyitásával, valamint az Európa kontinentális részéről tervezett ráhordó járatokkal. A projektet – amely Észak-Írország gazdasági és idegenforgalmi fejlődéséhez is hozzájárul – a belfasti repülőtér is támogatja.

A cég közlése szerint a Fly Atlantic mindkét nagy repülőgépgyártóval tárgyalásokat folytat új generációs keskenytörzsű repülőgépek beszerzéséről, de az csak később derül ki, hogy az Airbus A321neo vagy a Boeing 737 MAX típus kerül-e a flottába. A munkaerőtoborzást jövőre kezdené meg a vállalat.

A napokban bemutatott ambiciózus tervek szerint az üzemelés 2024-ben hat repülőgéppel indulna, 2028-ra pedig háromszorosára bővülne a flotta.

Fotó: Fly Atlantic
Fotó: Fly Atlantic


Bár Belfastból jelenleg nincs transzatlanti járat, így számos kiszolgálatlan útvonalra repülhetne rá a Fly Atlantic, a nagy hagyományos légitársaságok és légiszövetségek dominálta, rendkívüli versenyhelyzettel jellemezhető piaci szegmensben korábban már számos low-cost légitársaság elbukott, köztük volt a Norwegian és a Wow Air is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk