hirdetés
hirdetés

Wizz Air: flottabővítés Romániában

Újabb Airbus 320-assal hét repülőre bővíti bukaresti flottáját a Wizz Air, amely a romániai piacra lépése óta csaknem egymilliárd dollárt fektetett be az országban - jelentette be Ábrán György kereskedelmi igazgató a román fővárosban szerdán.

hirdetés

Az új gép júliustól áll forgalomba, és várhatóan évi 300 ezer utassal növeli a Wizz Air romániai forgalmát, amely a társaság tervei szerint az idén eléri 3,3 milliós utasszámot.
Romániai bázisain (Bukarest, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely) összesen 12 repülőgépet üzemeltet a légitársaság. A kereskedelmi igazgató szerint a cégen belül a romániai utasforgalom az átlagosnál nagyobb növekedést mutatott, és az utóbbi évben a Wizz Air Románia "legkedveltebb" légitársaságává vált.

A Ziarul Financiar című gazdasági lap számításai szerint 2012-ben a Wizz Air lépett elő Románia legnagyobb légitársaságává a lap által 2,8 millióra becsült utasszám alapján, megelőzve a Tarom állami légitársaságot, amelynek tavalyi forgalma 2,2 millió utasra tehető. A lap szerint a román Blue Air fapados társaság 1,5 millió, a német Lufthansa csoport pedig 1,3 millió utast szállított Romániában.

Az MTI kérdésére Ábrán György elmondta: a Wizz Airnek nem sikerült gazdaságosan üzemeltetnie a tavaly beindított Bukarest-Budapest járatot, mert ilyen rövid távon a 180 férőhelyes Airbus túl nagynak bizonyult. Úgy vélekedett: az üzleti forgalomnak egy sűrűbben közlekedő, de kisebb gép lenne alkalmas ezen az útvonalon.

A Wizz Air Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 43 A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 94 úti céllal, 33 országba. Romániában a Wizz Air 63 belföldi és külföldi útvonalon üzemelteti járatait, gépeinek átlagéletkora 3,5 év - közölte a kereskedelmi igazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk