hirdetés
hirdetés

Budapesten e-roller már a Google Maps-ből is

Mostantól közvetlenül a Google Maps segítségével kereshetik meg a közelben lévő TIER e-rollereket a budapesti felhasználók, és olyan hasznos információkról is tájékozódhatnak az applikációban, mint a becsült utazási költség vagy a várható menetidő. Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója és a Google Maps tovább folytatja együttműködését annak érdekében, hogy a felhasználók számára elérhetővé tegye multimodális mobilitási megoldásait - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

A szolgáltatás Berlinben, Hamburgban, Oslóban, Helsinkiben, Stockholmban, Zürichben, Bécsben és számos további európai nagyvárosban is elérhető. Mostantól a felhasználók Budapesten, továbbá Utrechtben és néhány olasz városban is megkereshetik a Google térképes alkalmazásában a társaság hozzájuk legközelebb eső rollereit.

Az applikációban a kerékpáros útvonalak fül alatt találhatóak a "Roller" és a "TIER" gombok. A TIER gombra kattintva a Google Maps megmutatja a legközelebbi elérhető e-rollereket, azok távolságát a felhasználótól, és az egyes rollerek töltöttségi szintjét is. Az utazás megkezdéséhez a felhasználókat ezután a TIER alkalmazásba irányítja át a térképes applikáció.

 

„A városi közlekedés átalakítására törekszünk partnerségi kapcsolataink révén is, annak érdekében, hogy mindenki számára fenntartható, könnyen hozzáférhető és multimodális mobilitási megoldásokat nyújthassunk. A Google-lel immár Budapesten is megvalósult együttműködésünknek köszönhetően a felhasználók is megtalálják a mindennapi utazási igényeiknek leginkább megfelelő közlekedési formát” – mondta Lendvai Tímea, a cég magyarországi City Managere.

Idén is folytatódik a növekedés

2022-ben a vállalar tovább kívánja erősíteni piacvezető pozícióját Európában, valamint több európai városban és országban tervez bővülést. A nextbike felvásárlásával, valamint a Svédországban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Svájcban és Hollandiában bevezetett elektromos kerékpárokkal a vállalat tovább bővítette multimodális mobilitási megoldásainak egyre növekvő kínálatát. Ezzel a TIER az egyik első olyan mikromobilitási szolgáltatóvá vált, amely a felhasználók számára bizonyos országokban már három különböző járműtípust kínál egy alkalmazásban.

A társaság tavaly szeptemberben indította el e-roller szolgáltatását Budapesten, és rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert a városlakók körében. Környezetbarát e-rollerjeik jelenleg Budapesten az I., II., III., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. és a XIV. kerületben érhetőek el, és a tervek szerint a közeljövőben több budapesti kerületre és vidéki városra is kiterjeszti szolgáltatását.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk