hirdetés
hirdetés

Cargo-szállítás fenntartható üzemanyaggal

Az Air France KLM Martinair Cargo elindította a légifuvarozás első fenntartható üzemanyag programját a légi teherszállítók számára, lehetővé téve ezzel, hogy a szállítmányozók részt vegyenek a légiipar szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésében.

hirdetés
„A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettség stratégiánk egyik sarokköve. Minden ügyfelünket arra buzdítom, hogy csatlakozzanak hozzánk a teherszállítás fenntarthatóbb jövőjének megteremtésében”, mondta Adriaan den Heijer, az Air France-KLM Cargo ügyvezető alelnöke és a Martinair ügyvezető igazgatója.

SAF: Szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

Az első lépés a szén-dioxid-mentes jövő felé a szén-dioxid-mentes növekedés elérése, ami azt jelenti, hogy a növekvő forgalom ellenére is szinten kell tartani a szén-dioxid-kibocsátást. A SAF használata a folyamat első, és egyben az egyik legfontosabb lépése.
A KLM 2011. június 29-én indította a világ első fenntartható üzemanyaggal hajtott kereskedelmi járatát az amszterdami Schiphol és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között. A légitársaság röviddel ezután SAF fejlesztések támogatásával a fenntarthatóbb üzleti utazás lehetőségét kínálta ügyfeleinek.
 

Kell az összefogás 

A légitársaság azért hozta létre ezt a programot a szállítmányozók számára, hogy bővülhessen a fenntartható légiüzemanyagok ipara, hiszen az még nem épült ki széles körben. A befektetés elősegíti a piac fejlődését, és az összes érdekelt számára vonzóvá teszi a fenntartható üzemanyagokat. Az új programnak köszönhetően a holland légitársaság olyan szállítmányozókkal dolgozhat együtt, akik osztoznak a fenntarthatóság iránti elköteleződésükben és segítenek az SAF versenyképessé tételében.

Mi ez a program?

A program lehetővé teszi a szállítmányozóknak, hogy az általuk használt üzemanyag egy bizonyos százalékát fenntartható hajtóanyag tegye ki. Az ügyfelek meghatározhatják, hogy milyen mértékben járulnak hozzá a kezdeményezéshez, míg a légitársaság biztosítja, hogy a befektetésük teljes összegét a fenntartható üzemanyag beszerzésére fordítják. Amikor a szállítmányozók hozzájárulnak az SAF használatához, egy harmadik fél által ellenőrzött jelentést kapnak, ami igazolja a megvásárolt üzemanyag mennyiségét, és jelzi a szén-dioxid-kibocsátáshoz való hozzájárulás mértékét.

(forrás: ACG Reklámügynökség Kft.)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai