hirdetés
hirdetés

Egymillió feletti utasszám májusban Ferihegyen

Közel egymillió-százezer utas fordult meg 2022 ötödik hónapjában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez már csak 22 százalékkal marad el a járvány előttitől - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Liszt Ferenc reptéren 8908 le- és felszállást regisztráltak múlt hónapban, amely 17 százalékkal marad el a 2019. májusi adathoz viszonyítva. Az idei év első három hónapjában már összesen 1 979 648 utast kezeltek Ferihegyen, ami 37 százalékkal marad el a járvány előtti, 2019-es első negyedév eredményétől, a 2021 első negyedévi forgalomhoz képest pedig tízszeres lett a növekedés.

Ismeretes, a 2019-es rekordév volt a Budapest Airport számára, összesen 16 173 489 utas fordult meg a repülőtéren, ami 8,8 százalékos növekedés volt a megelőző évhez képest.

 (Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)
(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Budapest Airport tájékoztatása alapján a kezelt árumennyiség idén májusban 15 650 tonna volt, ami 304 tonnával, 2 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor, vagyis az idei első negyedévben tapasztalt kiugró növekedés megtört.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a minap áprilisról adott ki jelentést, e szerint globálisan és azon belül Európában a világátlagnál is nagyobb mértékben csökkent az árumennyiség, valamint a kereslet a légiáru-szállítás piacán, amit a kínai covid-korlátozások, valamint az ukrajnai háború hatásaival magyaráznak.

 

 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk