hirdetés
hirdetés

Ezt lépte a Ryanair a légiközlekedési sztrájkokra

Az ír fapados légitársaság 1,1 millió aláírást gyűjtött beadványához az Európai Bizottságnak, amelyben az unió légiközlekedését megnehezítő sztrájkok miatt az EU közbelépését követelik - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A légitársaság közleménye szerint felszólítja az Ursula von der Leyen vezette testületet, hogy követelje meg az összes tagállamtól, hogy a légiforgalmi irányítók sztrájkjai idején biztosítsák a légterükön átrepülő járatok zökkenőmentes közlekedését.

A Ryanair a sztrájkjog tiszteletben tartása mellett azt szorgalmazza, hogy abban az esetben, ha a nemzeti léginavigációs szolgáltatók munkabeszüntetése idején járatok törlésére kerül sor, akkor az adott tagállamba érkező vagy onnan induló belföldi és rövid távú, ne pedig az átrepülő járatokat érintse. Az élenjáró francia sztrájkok miatt aránytalanul sok átrepülő járatot kellett már idén törölni.

Emellett követelik, hogy a sztrájkot megelőzően 21 nappal kelljen előzetes értesítést kiadni, előtte viszont legyen kötelező tárgyalásos úton megpróbálni rendezni a feleknek a konfliktust.

A fapados légitársaság közlése emlékeztet arra, hogy 2023 első öt hónapjában 57 olyan nap volt, amikor sztrájkoltak a légiforgalmi irányítók, ami tízszer több, mint 2022-ben, emiatt a légitársaságoknak több ezer járatot kellett törölniük.

Arról, hogy más légitársaságok számára is milyen komoly fejtörést okoznak a légiirányítók sokasodó akciói ITT írtunk.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk