hirdetés
hirdetés

Fiatalos díj az airBaltic-nak

Európa második legfiatalabb repülőgép flottájával rendelkező címet zsebelte be a lett légitársaság.

hirdetés

Martin Gauss vezérigazgató a tavalyi évüket elemezve elmondta, az elmúlt 12 hónap tele volt pozitív mérföldkövekkel a légitársaság életében: az utasok és az üzemeltetett járatok számának folyamatos növekedése mellett, új bázis megnyitására került sor Tamperében, új útvonalakat indítottunk Marrakesh-be, Gran Canaria-ba és Batumi-ba. Tavaly az airBaltic flottája már a 39. Airbus A220-300-as repülőgéppel gazdagodott és az 50 milliomodik utasukat is üdvözölhették, valamint a Kelet-Európa legjobb légitársaságának járó Skytrax-díj átvétele is nagy megtiszteltetés volt.

Az idei terveik kapcsán pedig kiderült, 2023-ban is tovább bővítenek: 18 új útvonalat indítanak Rigából, Tallinn-ból és Vilnius-ból, és összesen 70 közvetlen járatot kínálnak.

 

A 2022-es évben 48, a saját pilóta akadémiájukon végzett hallgató kezdte meg pályafutását első tisztként a légitársaságnál. Jelenleg 67 aktív hallgató van és 2023-ban még négy új tanulócsoport alakul.

A kapitányi pozíció megszerzéséhez 4-5 éves repülési tapasztalat szükséges, így hamarosan a Pilóta Akadémia első kapitányait is köszöntheti majd a légitársaság.  

A ch-aviation webalapú szolgáltató az airBaltic légitársaságot 2023 Európa második legfiatalabb repülőgépflotta díj nyertesének ismerte el 3,8 éves átlagos flottaéletkorával.

A légitársaság Airbus A220-300-as repülőgépei több mint 120 ezer áratot és több mint 263 ezer repült órát teljesítettek. Jelenleg ez a világ „legzöldebb" kereskedelmi repülőgépe.

(forrás: airBaltic/ Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk