hirdetés
hirdetés

Földre kényszeríti a hétfői tragédia a kínai légitársaság gépeit

Átmenetileg nem szállnak fel a China Eastern Airlines Boeing 737-800-as gépei a héten történt halálos tragédia után. Ezzel 223 gépet vonnak ki a légi közlekedésből.

hirdetés

Ideiglenesen kivonja a légi közlekedésből a China Eastern Airlines és leányvállalatai flottájába tartozó 223 Boeing 737-800-as gépeket, hangzott el  csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Március 21-én egy ugyanilyen géppel történt repülőszerencsétlenség Kína déli részén.

A repülőtársaság átfogó biztonsági vizsgálatokat végez a gépeken és mindent megtesz annak érdekében, hogy újra repülésbiztosak legyenek - tette hozzá a szóvivő, adta hírül az euronews.com portál.

 
 
Az intézkedést azután hozták, hogy a társaság 5735-ös számú, Kunmingból Kantonba tartó járata Kína egy távoli, hegyekkel szegélyezett vidéken lezuhant. A balesetet követően a katasztrófavédelem munkatársai három napig kutattak túlélők után, sikertelenül. A gépen 132-en utaztak.

A hétfői tragédia oka még mindig ismeretlen. A roncsok átkutatása során szerdán megtalálták a repülőgép fekete dobozát, amely a pilóták közötti beszélgetést rögzíti, választ adhat arra, miért történt a tragédia. A repülési adatokat rögzítő eszközt még keresik a kínai hatóságok.

Boeing 737-800-as repülőgépeket használ jelenleg a legtöbb légitársaság. A repülési adatok elemzésével foglalkozó Cirium szerint világszerte 4502 ilyen gépet alkalmaznak. Az Egyesült Államokban 795 ilyen típusú jármű áll szolgálatban, amit Kína előz meg 1177 géppel. A leggyakoribb repülőgép-típusok közé tartozik, csupán a francia rivális gépeiből van több a levegőben: az Airbus A320-asból.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk