hirdetés
hirdetés

Germanwings repül a Lufthansa helyett

Lezárult a Lufthansa járathálózata átszervezésének egy újabb állomása, a német légitársaság 115 útvonalat adott át üzemeltetésre a diszkont Germanwings leányvállalatának.

hirdetés

A Lufthansa honlapján közölte, hogy az utolsó járatot csütörtökön adták át, ezzel egy időben lezárult a cég történetének egyik legnagyobb szerkezeti átalakítása. A Lufthansa minden olyan Európán belüli, úgynevezett point to point útvonalat átadott a diszkont leányvállalatának, amelyek nem a két fő bázisról, Frankfurtból és Münchenből üzemelnek.

A német vállalatcsoport december elején jelentette be, hogy bővíti és Eurowings nevű márkája alá szervezi át diszkont üzletágát, ezen folyamat egyik lépése egyes járatok átadása a Germanwingsnek. Ezután ez a cég beolvad az Eurowingsbe, amelynek bővül a flottája és a tevékenységi köre, így németországi belföldi és európai járatok mellett hosszú távú járatokat is indít majd. Az átszervezés 2015 végéig tart.

A lépés miatt a Lufthansa több munkavállalója is többször sztrájkolt: a pilótákat tömörítő Vereinigung Cockpit (VC) csak 2014-ben tízszer hirdetett munkabeszüntetést. Megfigyelők szerint a Lufthansa egyebek között a bérköltségek alacsonyan tartásával igyekszik erősíteni az Eurowings versenyképességét a gyorsan fejlődő diszkont repülési piacon. A Lufthansa a csoport valamennyi tagját együttvéve több mint 9 ezer pilótát alkalmaz, közülük 5400-ra vonatkozik az a kollektív szerződés, amelynek átalakítása miatt a VC sztrájkot hirdetett.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk