hirdetés
hirdetés

Gondok lesznek karácsonytájt az angliai reptereken

Ugyanis sztrájkba lépnek a karácsonyi és újévi csúcsutazási időszakban több brit repülőtéren a határőrizeti alkalmazottak.

hirdetés

Sztrájkba lépnek több nagy-britanniai repülőtéren a karácsonyi és az újévi utazási időszakban a brit határőrizeti szolgálat (UK Border Force) alkalmazottai, jelentette be szakszervezetük (PCS) szerdán. A szolgálat látja el az útlevélellenőrzési feladatokat is a határátlépő pontokon.

A sztrájk helyszíneinek egyike: a Heathrow / Fotó: Depositphotos
A sztrájk helyszíneinek egyike: a Heathrow / Fotó: Depositphotos
 

Mark Serwotka, a PCS főtitkára szerdai tájékoztatóján közölte: a határrendészeti dolgozók a két legnagyobb londoni repülőtéren, Heathrow-n és Gatwicken, valamint Birmingham, Cardiff, Glasgow és Manchester repülőterein sztrájkolnak december 23-tól 26-ig, illetve 28-tól 31-ig, összesen nyolc napon.Ugyanezeken a napokon a dél-angliai Newhaven rendkívül forgalmas kompkikötőjének határőrizeti alkalmazottai is sztrájkolnak.
A szakszervezet azzal indokolta az akciót, hogy a kormány mindössze 2 százalékos béremelést ajánlott a szolgálat dolgozóinak, és ezt többszöri tárgyalás után sem volt hajlandó emelni. Ellenben a PCS szakszervezet 10 százalékos béremelést követel.
Mark Serwotka a szerdai tájékoztatón elmondta: ilyen körülmények között a határrendészeti dolgozók közül sokan "étkezéseket kénytelenek kihagyni vagy nem tudják fűteni otthonaikat".
A szakszervezeti vezető a jövő évre is sztrájkokat helyezett kilátásba, ha a kormány nem hajlandó tárgyalni a bérkövetelés teljesítéséről.
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk