hirdetés
hirdetés

Ha mostanában a portugál légitársasággal repült, akkor van egy rossz hírünk

Ugyanis hekkertámadás ért több portugál céget, többek közt a portugál légitársaság, a TAP szervereit is támadás érte.

hirdetés

Kibertámadás ért több portugál céget, hatóságot. Marcelo Rebelo de Sousa államfő személyes adatai is kiszivárogtak, erősítette meg a portugál lapinformációkat az elnöki hivatal közleményében, amiről az euronews.com hírportál számolt be.

Antonio Costa miniszterelnök, parlamenti képviselők, kormánytagok, valamint a biztonsági erők és szolgálatok magas rangú tagjai is a hackerek célpontjai voltak. És a kiberakciónak a portugál légitársaság, a TAP szervereit is támadás érte.

 

„Ez nagyon súlyos kibertámadás volt”, mondta Christine Ourmières-Widener, a TAP igazgatója. „Közöltünk minden olyan információt, amely tudomásunk szerint nyilvánosságra került. Olyan adatokról van szó, mint az utasok nevei, címei, útlevél-, és e-mail-címei. Fizetési adatok nincsenek közöttük".

A Ragnar Locker hackercsoport a dark weben tette közzé a megszerzett személyes adatokat. A miniszterelnök esetében egy régi lakcímét hozták nyilvánosságra, de a mobilszámát nem. A Hírszerző Szolgálat igazgatójának viszont a valós mobilszámát és e-mail címét adták ki, a lakcímét ugyanakkor nem.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk