hirdetés
hirdetés

Hamarosan helyreáll a rend

Félidejéhez érkezett a Budapest-Déli pályaudvar karbantartása, amely október 4-től 17-én éjfélig tart. A mintegy 150 szakember közreműködésével és 25 munkagéppel zajló szerelési munkák ütemezés szerint haladnak, így október 18-án hajnalban menetrend szerint indulhat el a közlekedés. 

hirdetés

A pályakarbantartásnak köszönhetően megelőzhető a sebességkorlátozások bevezetése, csökken a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma. 

A két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, de jelentős mértékben javítják a Déli pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.

forrás: MÁV instagram oldala

A karbantartás során 2800 négyzetméteren végeznek javítást,  aszfaltoznak a peronokon a botlásveszély csökkentése érdekében, valamint nagyobb fényerejű, kisebb fogyasztású lámpákkal modernizálják a térvilágítást. Mintegy 400 darab talpfát, illetve betonaljat, 60 sínszakaszt, ezeken kívül váltókat és ágyazatot is cserélnek.

forrás: MÁV instagram oldala

Kétszáz négyzetméteren szigetelik az első és második vágány alatti kábelalagutat, amely vágánybontással és építéssel is együtt jár. A felsővezetékek meghibásodásának, szakadásának megelőzése érdekében karbantartják a teljes felsővezeték-hálózatot, többek között kicserélik az elhasználódott szigetelőket, a tartószerkezeti elemeket, kábeleket és sodronyokat, felújítják a  10 kV-os és a 400 V-os energiaellátási hálózatokat.

forrás: MÁV instagram oldala

 

Két helyen, a Kuny Domonkos utcánál és Győri út mellett több mint 140 köbméternyi támfalat erősítenek meg és építenek újjá. A Délibe vezető alagút Kelenföld felőli részén pedig véglegesen helyreállítják a korábban megcsúszott rézsűt. A vasutas dolgozók üzemi területen belüli biztonságos közlekedése érdekében a sínek közötti gyalogos átjárókat korszerű, gumielemes felületűre építik át.

A szerelési munkák az ütemezés szerint haladnak, ezt az sem befolyásolja, hogy egyes, zajosabbnak vélt éjszakai munkafázisokat átütemeztek a MÁV és az önkormányzat megegyezése alapján a pályaudvar környékén élők nyugalma érdekében. A vasúttársaság és a XII. kerületi önkormányzat rendszeresen ellenőrzi a zajkibocsátási határértékek betartását a munkavégzés ideje alatt.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk