hirdetés
hirdetés

Hetvenedik születésnapját ünnepli az Ethiopian Airlines

Éppen 70 évvel ezelőtt, 1946. április 8-án startolt el az Ethiopian Airlines első járata Addis Abebából Kairóba.

hirdetés

A légitársaságnak az elmúlt 70 évben rengeteg kihívással kellett szembenézni: elég csak a térségben zajlott polgárháborúkra, járványokra, olajválságra és a gazdasági recesszióra gondolni.

Szerencsére ezek a kihívások nem törték meg a légitársaságot. Sőt, az Ethiopian Airlines – más térségbeli légitársaságtól eltérően – túlélte a válságos időket és egyre erősebbé, virágzóbbá vált.

Az Ethiopian Airlines megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy Afrikát közelebb vigye a világhoz, ezért újabb és újabb légi hidakat épített ki Afrika és a világ számos pontja között.

Ennek eredménye, hogy jelenleg a világ öt kontinensének 94 városába lehet eljutni.

A légitársaság az elmúlt 10 évben a legnagyobb hangsúlyt az innovációra helyezte. Több tízmilliárd dollárt költött a flotta megújítására, az infrastruktúra fejlesztésre, a biztonságra és a humánerőforrás képzésre, aminek köszönhetően mára Afrika legnagyobb, leggyorsabban növekvő és legjövedelmezőbb légitársaságává nőtte ki magát.

Az Ethiopian Airlines - a Star Alliance tagjaként - heti 4 alkalommal közlekedik Bécsből közvetlenül Addisz-Abebába a legmodernebb Dreamliner gépekkel, és onnan Afrika 52 városába, többek között a magyar utazóközönség legkedveltebb célállomásaira, mint Seychelles, Kilimandzsáró, Kenya és Tanzánia.

Az Ethiopian Airlines hazai képviseletét az AVIAREPS Magyarország Kft. látja el.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk