hirdetés
hirdetés

Idén is rekordforgalmat vár a Wizz Air

A Wizz Air a tavalyi rekordot jelentő utasszámot követően a 2023-as foglalási adatok alapján ismét kiemelkedő évre számít. A megnövekedett utasszámra további kapacitásnöveléssel reagált a légitársaság, így a korábban 12 gépből álló budapesti bázisát júniustól egy újabb Airbus A321neo modellel bővíti - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

Rekordszámú utast szállított tavaly a Wizz Air, megduplázva ezzel 2021-es teljesítményét. A forgalomnövekedésnek köszönhetően a légitársaság járatainak kihasználtsága decemberben elérte a 84,5 százalékot, ami az előző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelentett. A Magyarországon piacvezető légitársaság 2023 nyarán 30 ország 64 úti céljába indít járatokat Budapestről és Debrecenből. A folyamatos kapacitásnövekedésnek köszönhetően 2023 nyarára az összes Magyarországról elérhető üléskapacitás 32 százalékát a légitársaság biztosítja.

A rekordot jelentő utasszámnak köszönhetően a budapesti bázis is tovább bővül egy újabb Airbus A321neo modell áll szolgálatba, hogy immáron tizenhárom gép szállíthassa 64 útvonalon, 30 országba a Liszt Ferenc Repülőtérről az utasokat. A cég továbbra is elkötelezett a hazai növekedés mellett, jól mutatja ezt az is, hogy a légitársaság a versenytársak közül a legtöbb útvonalat kínálja a magyar fővárosból.„Budapest és Magyarország kiemelten fontos bázis számunkra, ezért mint Budapest piacvezető légitársasága már idén éve elejére a jóval modernebb és környezetkímélőbb Airbus A321neo modellekre cseréltük a teljes budapesti gépparkot. Ezek a gépek ötvözik a légi közlekedés legújabb technológiáit, miközben jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínálnak: a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékkal, a nitrogén-oxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest” – mondja a fejlesztés kapcsán Jeckel Evelin, a légicég hálózatfejlesztésért felelős igazgatója.

A légitársaság jelenleg 177 Airbus repülőgépből álló flottája az átlag 4,6 éves repülőgépeknek köszönhetően már most is jóval fiatalabb, mint a nagyjából 10 éves gépparkkal rendelkező versenytársaié. Ennek pedig nem csak az utasok kényelme miatt van jelentősége, a Wizz Air fenntarthatósági stratégiájának is szerves része a flotta megújítása.


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk