hirdetés
hirdetés

Idén nyáron is gondot okoz a munkaerőhiány a légiközlekedésben

Továbbra is személyzethiánnyal küzd a német légitársaság, 34 ezer járatot töröl március végétől október végéig, köztük a budapesti útvonalon is lesznek ritkítások. Az amszterdami reptér pedig folytatja az utasok számának korlátozását a legforgalmasabb napszakokban - írja az AIRportal.hu

hirdetés

A német légitársaság kiigazította a 2023-as nyári menetrendjét a frankfurti és müncheni járatokat illetően. Ezt csakúgy, mint tavaly, a krónikus létszámhiánnyal indokolja az idén év végéig 20 ezer alkalmazott felvételét tervező cég, amely a nyári csúcsidőszakig már nem tudja feltölteni az állományt. 

A lap értesülése szerint a Lufthansa emiatt a nyári hónapokban 34 ezer járat törlésére kényszerül, amely a tervezett menetrend mintegy 10 százalékát teszi ki. A légitársaság olyan útvonalakon ritkít, ahol naponta több járat is közlekedik, illetve olyanokat törölt, amelyekre egyelőre kevés foglalás érkezett, mindezzel megkönnyítve az érintett utasok átfoglalását. 

Depositphotos
Depositphotos

A Frankfurt-Budapest útvonalon 1085-ről 966-ra, a München-Budapesten pedig 992-ről 837-re csökken a járatszám a március 26. és október 28. közötti időszakban.

Mindeközben az amszterdami repülőtéren folytatják az induló utasok számának korlátozását áprilisban és májusban, de már csak a legforgalmasabb napszakokban. Bár a Schiphol vezetése korábban azt közölte, hogy 2023-ban már nem lesz szükség ilyesmire, még mindig nem sikerült feltölteni a létszámot.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk