hirdetés
hirdetés

Idén pünkösdkor 10 százalékkal többen utaztak vonattal

Több mint 575 ezer utas vette igénybe a MÁV-START járatait az ünnepi hétvége alatt, ami 9,6 százalékos növekedés az előző év pünkösdi időszakához képest. Az elmúlt 5 év legnagyobb pünkösdi forgalmát érte el a vasútvállalat. Legtöbben a hosszú hétvége előtti pénteken vonatoztak, míg a legnagyobb növekedést szombaton érték el, aznap 12,7 százalékkal többen utaztak vasúton.

hirdetés

A pünkösdi hosszúhétvégére több kocsival egészítette ki a vonatokat a MÁV-START az utazási igényekhez igazodva, ehhez valamennyi üzemképes és az adott vonalon közlekedtethető járművet felhasználták. Az észak-balatoni vonalon 8, a dél-balatoni vonalon pedig legfeljebb 12 kocsi lehet a vonatokban. A nagy utasforgalomra tekintettel a MÁV-csoport honlapján többszöri frissítéssel tájékoztatást nyújtottak az InterCity járatok kihasználtságáról, ezzel is segítve az utasokat a jegyvásárlásban és az utazás tervezésében. Az ünnepi forgalomban azt is figyelembe kellett venni, hogy az országos vasúthálózat más vonalain is megnövekedett az utazási igény. Főként a debreceni, győri, pécsi és a miskolci vonalon utaztak sokan. Némely vasárnap délelőtti dél-balatoni vonal járat esetében keveselték a kocsik számát, a délutáni órákban közlekedőknél azonban nem volt ilyen probléma. A legtöbben ekkor utaztak vissza a főváros irányába. Szombattól életbe lép a nyári menetrend, a főszezonban lényegesen több vonat közül választhatnak a Balatonhoz utazók.

Erről korábban már tájékoztatást adott a vasúttársaság.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk