hirdetés
hirdetés

Így zöldíti a fesztiválozást a Wizz Air

Európa egyik legnagyobb és a környezetvédelem mellett határozottan elkötelezett fesztiváljával, a Szigettel. Az összefogás célja a fenntartható fesztiválozás feltételeinek további bővítése, hogy a fesztivál résztvevői minél kevesebb hulladékot termeljenek tartózkodásuk során - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

„A Wizz Air büszke rá, hogy az európai légitársaságok közül a legalacsonyabb az egy utaskilométerre jutó szén-dioxid-kibocsátása, amelyet 2030-ig további 25 százalékkal fogunk csökkenteni. De nem csak a menetrendünk kialakításánál, illetve járataink üzemeltetésekor törekszünk a fenntarthatóságra, utasainkat is arra bíztatjuk, válasszák a környezettel minél kíméletesebb megoldásokat az élet minden területén. Ennek része a Sziget Fesztivállal közös kezdeményezésünk is, amely célja az „egyszerhasználatos” sátrak mennyiségének csökkentése a fesztivál idején” – mondta Johan Eidhagen, a légitársaság emberi erőforrásokért és fenntarthatóságért felelős igazgatója.„A Sziget környezetvédelmi elkötelezettsége idén is töretlen, az évekkel ezelőtt életre hívott Greener Sziget koncepciónk keretében nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatosság népszerűsítésére, a fenntartható fesztiválozás feltételeinek megteremtésére. A Wizz Air mostani akciója lehetőséget teremt arra, hogy a Szitizenek saját sátraikkal érkezzenek a Fesztiválra, majd ezeket haza is vihessék. Így nem kényszerülnek arra, hogy egyszerhasználatos kempingeszközöket vásároljanak, amik hulladékként végzik a Szigeten. A hátrahagyott, használható sátrakat, eszközöket pedig továbbra is a rászorultaknak tudják a látogatóink felajánlani” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Az akcióban a Dortmundból, Eindhovenből, Liverpoolból, Londonból, Milánóból, Nápolyból, Nizzából, Párizsból és Rómából Budapestre induló járatok, illetve a Budapestről ezekre a desztinációkra visszainduló járatok vesznek részt. A sátrak súlya legfeljebb 10 kilogrammot nyomhat, míg maximális méretük 149x119x171 centiméter. A kör alakú sátrak átmérőjénél a meghatározott méret legfeljebb 171 centiméter lehet.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés