hirdetés
hirdetés

Jelentős könnyítés jön a repülőtereken

Új, csúcstechnológiás 3D szkennereknek köszönhetően már 2024-ben megszűnhet az az intézkedés az Egyesült Királyságban, hogy a biztonsági ellenőrzéskor ki kell pakolni a laptopokat és a folyadékokat a kézipoggyászból - írja az Index.

hirdetés

A brit kormány tervei szerint két éven belül bevezetnék a fejlett technológiát, amely a kórházakban használt CT-szkennerekhez hasonlóan működik. A végső döntés azonban még nem született meg – írja a The Guardian.

Depositphotos
Depositphotos

A csúcstechnológiás 3D szkennert 2017 óta tesztelik a londoni Heathrow reptéren, így a reptér dolgozói rá tudnak nagyítani, és el is tudják forgatni a képet, hogy alaposan átvizsgálhassák a kézipoggyászok tartalmát.

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója a Timesnak nyilatkozva azt mondta, lassan bevezetik a technológiát, ami a Közlekedési Minisztérium szerint 2024 közepére várható. A vezérigazgató szerint addigra az utasoknak már megszokott lesz, hogy a folyadékok a táskájukban maradhatnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
google
[url=https://google.com/]google.com[/url]
[url="https://google.com/"]google[/url]
[url:google|https://google.com/]
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk