hirdetés
hirdetés

Jó évre számít a Lufthansa-csoport

Bevételeit csaknem megduplázta a vállalat 2022-ben, a taglégitársaságok összesített vesztesége a tizedére csökkent, de némelyik nyereséges is lett, az idei évre pedig további erős utazási keresletet és jövedelmezőséget vár a cégcsoport - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A légi utazás iránti igény dinamikus növekedése miatt 2022-ben a vállalat összesített bevétele 32,8 milliárd eurót tett ki (2021-ben 16,8 milliárd volt), adózás utáni nyeresége csaknem 800 millió euróra rúgott (adózás és értékcsökkenés nélkül 1,5 milliárd), miközben tavalyelőtt még 2,2 milliárdos veszteséget mutatott az üzemelés.

A személyszállítási üzletágat tekintve, a taglégitársaságokkal 2021-hez képest több mint kétszer annyian, 102 millióan utaztak, a bevétel nagyjából két és félszeresére, 22,8 milliárd euróra nőtt. Ám e tevékenység még mínuszban volt 2022-ben, adózás előtt 300 millió eurós veszteséget termeltek összességében, a tavalyelőtti 3,3 milliárdos mínusz után azonban ez jelentős javulás.

Ugyanakkor a leánycégek közül a Swiss és az Austrian nyereséges lett, 476, illetve 3 millió eurós profitot termelve.

Depositphotos
Depositphotos


Az összesített eredményhez egyébként masszívan hozzájárult a közlemény szerint az áruszállítási üzletág és a karbantartás. A catering-üzletág még veszteséget mutatott, adózás előtt mínusz 11 millió euróval.

A cégcsoport cash-flow szintje rekordmagasságba nőtt 2,5 milliárd euróval, a közlemény szerint egyebek mellett a szigorú gazdálkodásnak, a növekvő bevételeknek, valamint annak köszönhetően, hogy a vártnál kevesebb tőkekiadás keletkezett az új repülőgépek átadásainak késése következtében.

A közeljövőről azt írják: várakozásaik szerint erős marad az utazási kereslet, ennek megfelelően jó jövedelmezőségre van kilátás idén is. A kapacitásokat a járvány előttinek a 85-90 százalékára növelik ebben az évben, átlagosan és csoportszinten tekintve, bár az első negyedévben ez még csak 75 százalékra várható.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk