hirdetés
hirdetés

Jövőre indulhat a Lufthansa új fapados légitársasága

Új, hosszú távú járatokat teljesítő diszkont légitársaságot alapítana a német Lufthansa-csoport, a társaság várhatóan 2015 telén indítja első gépeit - közölte a német légitársaság szerdán honlapján.

hirdetés

Közlésük szerint azt még vizsgálják, hogy egyedül, vagy partner légitársasággal hozzák létre az új céget, utóbbi esetre készülve már megkezdték a tárgyalásokat a Turkish Airlines-szal. A flotta várhatóan hét Boeing 767-esből, vagy Airbus A330-asból áll majd.

Emellett további lépéseket is tesz a Lufthansa a csoportjában lévő flotta jobb kihasználása, költséghatékonyabb üzemeltetése érdekében. Vizsgálják, hogy a költségesebb gépeik, így az Airbus A340-eseik használatát hogyan tudnák gazdaságosabbá tenni, a jelenleg Bombardier CRJ típusokat használó Eurowings flottáját pedig teljesen lecserélik, és a kanadai gyártó modelljeit Airbus A320-asokkal váltják fel, ezekből 23 érkezik a flottába.

Forrás: Facebook / Lufthansa
Forrás: Facebook / Lufthansa


Ezeket a lépéseket a további költségcsökkentés mellett azért hozza meg a Lufthansa, mert így "nagyobb előnyt" tudnak húzni a folyamatosan fejlődő légi piacból - írták.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk