hirdetés
hirdetés

Karnyújtásnyira a digitális Covid-igazolvány a légi közlekedésben

A Covid Travel Pass (Covid Utazási Igazolvány) annyira közel van, hogy akár már heteken belül is elindulhat - írja a Telex.hu.

hirdetés

A hamisítás elleni védelem érdekében applikációban lennének elérhetőek az oltottságot vagy negatív teszteredményt igazoló adatok a légi közlekedést használó utasok esetében – írja a BBC azzal, hogy a Covid Travel Pass (Covid Utazási Igazolvány) annyira közel van, hogy akár már heteken belül is elindulhat, megkönnyítve így a közlekedést, illetve életet lehelve a számos gazdasági áldozattal járó ágazatba.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (International Air Transport Association, IATA) szerint az e-Covid-igazolványt úgy tervezik, hogy más digitális megoldásokkal is működjön majd. iOS- és Android-platformokon is elérhető lesz, várhatóan ingyenesen. Elsőként a Singapore Airlines vezetett be hasonlót még tavaly decemberben.


Az IATA tájékoztatása szerint a legtöbb ázsiai légitársasággal tárgyalnak már, a tervek szerint pedig a pass heteken belül tökéletesen működő rendszer lesz. Jelenleg nem elsősorban a Covid-pass hiánya, hanem a beutazási, illetve vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozások jelentenek nehézséget a turizmusban.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk