hirdetés
hirdetés

Készül Európa első zöld hidrogénhajtású busza

A FlixMobility, a Freudenberg és a ZF építi Európa első zöld hidrogénhajtású távolsági buszát.

hirdetés

A FlixMobility, a fenntartható és intermodális mobilitás vezető techmobilitási cége a Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems-szel és a ZF Friedrichshafen AG-vel partnerségben részt vesz a nemrég megkezdett „HyFleet“ kutatási projektben. A technológia kifejlesztése után a FlixMobility 2024-ig üzemanyagcella meghajtású buszokat fog távolsági útvonalakon tesztelni, majd bevezetni Európában.

 

André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a HyFleet projekt keretében részt vehetünk az első, 2024-re elérhető európai üzemanyagcellás távolsági busz kifejlesztésében, a Freudenberggel és a ZF-fel közösen. Az üzemanyagcella technológia része a zöld mobilitási forradalomnak és lehetőséget nyújt a buszgyártóknak, hogy alakítsák a fenntartható mobilitás jövőjét. Ezzel a projekttel tovább haladunk afelé, hogy emberek millióinak biztosítsunk fenntartható és megfizethető mobilitási lehetőséget“

A FlixMobility modern flottájának és magas kapacitásának köszönhetően a távolsági buszos utazás már most az egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési lehetőség. Az ügyfelek kompenzálhatják az utazás során keletkező szén-dioxid kibocsátásukat is.

Emellett a FlixMobility sikeresen indított el biogáz hajtású buszokat 2021 júliusában, e-buszokat tesztelt Franciaországban és Németországban, illetve napelemmel felszerelt távolság

(forrás: flixbus.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk